У Львові планують розпочати виробництво біогазу

2201 0
Еколого-енергетичний центр може з’явитись у Львові протягом найближчих років. Проект поєднуватиме в собі модернізацію ТЕЦ-2, виробництво біогазу та будівництво сміттєсортувального заводу.
Фото: followgreenliving.com

Фото: followgreenliving.com

Про це сьогодні, під час українсько-шведського форуму з чистих технологій у Львові розповів начальник управління зовнішніх економічних зносин та інвестицій Львівської міської ради Сергій Кіраль, інформує кореспондент Tvoemisto.tv.

За словами Сергія Кіраля, ідея будівництва центру виникла кілька місяців тому. Вже проведено консультації із провідними інженерно-консалтинговими компаніями Швеції і є пропозиція від однієї з компаній розробити концепцію та техніко-економічне обґрунтування ідеї.

Ідея екологічного центру складається з трьох компонентів: системи виробництва біогазу (газ, який утворюється при мікробіологічному розкладанні метановим угрупованням біомаси чи біовідходів, твердих і рідких органічних відходів: на звалищах, болотах, каналізації, вигрібних ямах,  – ред.) модернізації ТЕЦ-2 – інвестиції в її когенерацію і будівництво спеціального котла, а також будівництво сміттєсортувального заводу, який міг би виробляти альтернативне паливо для ТЕЦ-2.

«Частково ця ідея сьогодні вже реалізовується. На початку наступного року планується підписання кредитної угоди з ЄБРР для отримання 30 млн євро, які дозволять виробляти біогаз. Також готується проектно-кошторисна документація щодо модернізації ТЕЦ-2», – розповів Кіраль.

Проте, аби втілити весь проект в життя, потрібне глобальне бачення, яке у Львові сподіваються отримати за допомогою шведських партнерів, наголосив Сергій Кіраль: «Це проект мінімум на 5-10 років. Лише біогаз, сміттєсортувальний завод та котел можуть обійтися у 100-150 млн євро».

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!