У Львові планують відкрити «Ліцей Шептицьких» для 10-12 класів

1761 0
Ліцей для учнів 10-12 класів планують відкрити на вулиці Бой-Желенського.
Фото: google.com/maps

Фото: google.com/maps

У Львові, на вул. Бой-Желенського, 5, планують відкрити «Ліцей Шептицьких», де навчатимуться учні 10-12 класів. Ініціативу передачі будівлі та земельної ділянки за цією адресою підтримала сьогодні, 23 червня, постійна комісія з питань комунального майна ЛОР. Про це повідомляє Львівська обласна рада.

Читайте також: Директорам львівських шкіл із вересня підвищать зарплати

Йдеться про передачу майна спільної власності територіальних громад Львівської області в довгострокову оренду Салезіанському згромадженню Східного обряду УГКЦ з цільовим призначенням для закладів освіти.

За словами директора НВК «Школа-гімназія Шептицьких» о. Юрія Смакоуса, проєкт полягає в тому, щоб відкрити новий навчальний заклад – ліцей для 10-12 класів. Натомість, існуючий заклад, що на вул. Гната Хоткевича, 16, залишиться гімназійним для 5-9 класів.

«Це буде корпоративна школа, яка функціонуватиме на засадах співфінансування. Термін реалізації проєкту 2-3 роки, очікувана кошторисна вартість ремонтних робіт 500 тисяч євро», – каже о. Юрій.

Читайте також: На двох школах Львова з’являться національно-патріотичні мурали. Фото

Відомо, що будівля на вул. Бой-Желенського, 5 до 1939 року належала Салезіанському Згромадженню, а з приходом радянських військ була конфіскована.

Питання про передачу вищеназваного майна в оренду має розглянути Львівська обласна рада.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!