У Львові планують встановити 30 систем відеонагляду у багатоповерхівках до кінця року

1405 0
Зараз міська мережа відеоспостереження об'єднує понад 1 тисячу відеокамер.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

У Львові до кінця року планують встановити близько 30 систем відеонагляду у багатоповерхівках та на прилеглих територіях. Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.

Камери спостереження обладнають у межах міської програми «Безпека житлових кварталів». Закупівлю обладнання та його монтаж порівну оплачуватимуть місто і мешканці — 50/50. 

Читайте також: У Львові планують встановити ще 470 камер відеоспостереження

Як розповів керівник управління безпеки ЛМР Максим Смілевський, прийом заявок від ОСББ щодо влаштування відеокамер триватиме до кінця наступного тижня. Вже зголосилося 42 об'єднання.

«Ми мали зустрічі з представниками ОСББ, розповідали про умови та деталі співпраці. Зараз вони надсилають заявки, пропонують місця, де доцільно встановити засоби відеоспостереження. При відборі пропозицій перевагу надаватимуть будинкам, які розміщені біля критичної інфраструктури. А також локаціям, які треба зробити більш безпечними», — розповів він. 

Читайте також: На Львівщині відновили роботу сім систем відеофіксації порушень ПДР

Зазначимо, що у міському бюджеті для співфінансування цього проєкту закладено 1,5 млн грн. Додамо, що з початку повномасштабного військового вторгнення росії в Україну у Львівській громаді встановили 197 відеокамер. Зараз міська мережа відеоспостереження об'єднує понад 1 тис. відеокамер.

Нагадаємо, що у Львові наприкінці минулого року затвердили програму «Безпечне місто Львів», у межах якої місто у співфінансуванні з мешканцями планує встановити додаткові камери відеоспостереження, а також підключити до загальноміської системи зображення з приватних. На впровадження програми передбачили 1,5 мільйони гривень. 

Окрім цього,дані з приватних відеокамер  у Львівській громаді долучать до міської комплексної системи відеоспостереження, а також на вулицях міста планують встановити ще 470 камер.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!