У Львові виділять 4 мільйони на компенсацію проїзду пільговиків у маршрутках

2456 1
З бюджету міста додатково виділять кошти на перевезення пільгових категорій пасажирів у маршрутних автобусах. Йдеться про суму у розмірі близько 4 млн гривень.

Кошти передбачені на вересень, жовтень, листопад і грудень – по одному мільйону на кожен місяць.

Відповідне рішення озвучив міський голова Андрій Садовий на сесії Львівської міської ради 15 вересня.

«Попередньо ми проговорювали, що це мала б бути сума 1 мільйона гривень у місяць. Відповідне доручення дали керівнику управління фінансів, щоб з управлінням інженерного господарства підготували відповідні документи, аби ми передбачили на вересень, жовтень, листопад і грудень 4 млн. грн. Я проговорив це питання з керівниками транспортних підприємств, щоб ці кошти йшли на додаткове фінансування орендарів», — зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

За словами начальника управління транспорту та зв’язку ЛМР Віктора Щира, у Львові налічується понад 302 тисячі пільговиків.

Читайте також: У Львові створили спецштаб з вивезення сміття

У цьому році у міському бюджеті за пільговий проїзд пасажирів передбачено відшкодування автоперевізникам у розмірі 10 млн грн, з яких уже відшкодовано 5 млн. 880 тис. грн.

Нагадаємо, наприкінці серпня у Львові відбувся страйк перевізників. Однією з причин цього, за словами самих перевізників, стало те, що вони не отримували компенсації з бюджету за перевезення пільгових категорій населення.

Опублікувала Ганна Беловольченко


Читайте також:
30 Жовтня, 2016 18:54
dima Децентралізація підвищує вимоги до професіоналізму посадовців місцевого самоврядування, адже ресурси та повноваження пропорційно збільшуються. Чи впораються місцеві очільники з викликами? Впораються, бо підвищують свій рівень і вчаться. Ось живий приклад - Школа місцевого самоврядування DESPRO. Так що "зрада" відміняється. Прорвемося!
[***]://despro.org.ua/news/news/?ELEMENT_ID=1742
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!