Як оцінюють розвиток міст в Україні, зокрема у Львові та чи схвалюють діяльність Андрія Садового. Підсумки доби

867 0
Нині 6 червня та 834 доба героїчного спротиву агресії рф.
фото: vk.com

фото: vk.com

Акцент дня: Корупція, чистота і комфорт. Яким є цьогорічний рейтинг міст та що у Львові. «Ми бачимо погіршення в оцінці справ і містах. Якщо у 2023 році ми зафіксували рекордний показник у 84%, то зараз бачимо, що оцінка становить 49%. Вона є приблизно такою самою як і до початку війни. Така ж тенденція є з оцінкою бачення майбутнього України», – зазначив заступник директора соціологічної групи «Рейтинг» Любомир Мисів.

52% львів’ян вважають, що справи у місті йдуть у правильному напрямку. Натомість у Києві так думають 43%. Найбільше респондентів відповіли, що справи у місту йдуть добре, у Вінниці (73%).

Читайте також: Один з найнижчих рівнів. Скільки мешканців Львова схвалюють діяльність міського голови. 14% опитаних відповіли, що мера Львова потрібно переобрати на наступний термін. Водночас 58% вважають, що Андрій Садовий повинен допрацювати свій термін, а в наступних виборах варто обрати іншу людину, а 23% думають, що чинний мер має якнайшвидше піти з посади.

Окрім того, у 2023 році діяльність Львівської обласної військової адміністрації схвалювали 50%, а цьогоріч показник знизився до 30%.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу, за добу відбулося 85 бойових зіткнень з російськими загарбниками, найбільше на Покровському, Купянському та Краматорському напрямках. Наші воїни виснажують ворога на всій протяжності лінії бойового зіткнення та в тилу. Повітряні сили та ракетні війська і артилерія уразили 13 районів зосередження живої сили та військової техніки окупантів, два пункти управління БпЛА та радіолокаційну станцію.

Читайте також:  Уряд відтермінує взяття на військовий облік 17-річних хлопців, які мешкають за кордоном. Уже розроблена відповідна постанова.

Та: Верещук запропонувала посилити набір жінок для роботи у ТЦК. Віцепрем’єрка стверджує, що це може вивільнити чоловіків для служби у бойових частинах.

А також: Агресивного «ждуна» русского міра, який напав на волонтерку в Києві, затримали. Йому повідомили про підозру у хуліганстві.

Ключові події:

1. Усов прокоментував обшуки ДБР в КМДА. Він нагадав про конфлікти із приватними перевізниками і заявив, що готовий допомогти слідству.

На цю ж тему: Обшуки в КМДА. Заступник директора департаменту транспортної інфраструктури отримав підозру. За даними слідства, посадовець організував щотижневі побори з перевізників.

Читайте також: Фаріон заявила, що проти ректора Львівської політехніки відкрили кримінальне провадження. Його відкрили за фактом порушення законодавства про працю;

2. Як відбуваються відключення світла у Львові та області. Пояснення. Національна енергетична компанія «Укренерго» щодня формує дозволений ліміт електричної потужності, який можна споживати на певній території протягом визначеного часу доби. Це роблять у зв’язку з наслідками масованих обстрілів армією росії енергетичної інфраструктури, зокрема електричних станцій, які виробляють електроенергію, а також підстанцій і ліній, через які передається вироблена електроенергія.

Читайте також: На відновлення львівського ліцею, який постраждав від російських ракет, виділять гроші. Завершити роботи планують до початку навчального року.

Та: Біля ЛАЗу хочуть збудувати 18-поверховий апарт-готель. Також облаштують дворівневий підземний паркінг на 750 машин;

3. У Львові після зіткнення перекинувся службовий автомобіль поліції. На перехресті вулиці Хімічної та проспекту Чорновола відбулось зіткнення трьох автомобілів: Toyota RAV4, Škoda Octavia та службового автомобіля поліції Renault Duster.

На цю ж тему: Медики розповіли про стан постраждалих внаслідок ДТП за участі поліції у Львові. Двоє поліцейських – у стані середнього ступеня важкості. Їм діагностовано закриту черепно-мозкову травму та пошкодження м’яких тканин кінцівок. Ще двоє правоохоронців пройшли всі необхідні обстеження і їх стан оцінюють як легкий ступінь важкості. Цивільні ж отримали легкі тілесні ушкодження, їхньому життю нічого не загрожує.

Читайте також: Чи мають студенти знижку на проїзд у транспорті Львова влітку. Знижка 50% зберігається впродовж цілого календарного року, якщо вони мають персоналізовану ЛеоКарт.

Окрім того, у Львові на зупинках транспорту оновили ознакування електронних табло;

4. У Львові перейменують сквери та декілька вулиць. «Уточнили сьогодні декілька назв вулиць. Прогулкова – Прогулянкова, Орельська – Орільська та кілька інших. Також комісія працює над перейменуванням кількох вулиць та найменуванням скверів. Деталі по цьому згодом», – розповів перший заступник міського голови Андрій Москаленко.

Читайте також: У Львові відновлюють історичну віллу, де згодом облаштують станицю Пласту. «Оскільки це історична будівля, будівельники все ретельно відновлюють. Збереглися автентичні сходи та п’єци. А от двері та вікна довелось замінити – але встановлюємо якісні дерев’яні», – розповів заступник міського голови з містобудування Любомир Зубач.

Та: На Львівщині руйнується палац кінця XIX століття. Навчальний заклад не має коштів для його відновлення;

5. На одній з львівських меморіальних алей засіяли різнотрав’я. Лугові рослини зменшують забруднення повітря та знижують температуру. Окрім того, вони є природним фільтром, що зменшує ерозію грунту та забезпечує його збереження.

Читайте також: Книжковий Арсенал в Києві відвідали 35 тисяч осіб. Було представлено 100 видавництв і 5 книгарень, зокрема стенд із книгами, які були знищені ракетою у друкарні в Харкові.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!