У Львові планують звести будинок з артоб'єктом

2106 0
З тераси житлових та офісних приміщень можна буде побачити на протилежній стіні будинку артоб’єкт чи мурал.
Візуалізація: SHEREMETA Architect Group

Візуалізація: SHEREMETA Architect Group

У Львові на вул. Тракт Глинянський 141-Б планують нове будівництво багатоквартирного житлового будинку з вбудованими торгово-офісними приміщеннями та з підземним паркінгом. Відповідний містобудівний розрахунок розглянули на архітектурно-містобудівній раді 1 березня, інформує Tvoemisto.tv.

Ця ділянка в 0,12 га розташована у зоні Г-2, у якій передбачена реалізація комерційної та житлової функції. Збоку вже є збудований ЖК, дитячий майданчик, кладовище, відкритий паркувальний майданчик і дитячий навчальний заклад суміщеного використання. 

Зокрема, у перших трьох поверхах облаштують комерційні приміщення, ймовірно, тут може бути коворкінг. Від четвертого до сьомого поверху – житлові квартири. У будинку розмістять 25 квартир, більшість з них будуть однокімнатними. 

З тераси житлових та офісних приміщень можна буде побачити на протилежній стіні будинку артоб’єкт чи мурал.

«Я не вважаю мурали високим мистецтвом в цьому контексті. Пусті стіни, на яких лягає тінь, це також красиво. Мистецькі елементи я б опрацьовував з боку мозаїки чи скульптури. Це не має бути щось велике. Дуже боюся, щоб артоб'єкти сприймалися лише як мурали», – прокоментував головний архітектор Антон Коломєйцев.

Читайте також: Готель на Міцкевича визнали незаконним. Що може бути далі

Також передбачений в'їзд в підземний паркінг, у якому можуть розмістити 22 машиномісця і укриття. 

«В загальному цей об’єкт є тут можливий, як допустимий вид забудови. З іншого боку, є питання до формату. Адже з боку є 5-типоверхова будівля, яка виглядає органічно, а новий будинок вже буде сім поверхів. Перші скляні поверхи нависають об’ємом і виглядають досить агресивно. Виглядає, ніби їх приліпили», – зазначив Антон Коломєйцев.

Замовником будівництва є громадянин Бабій Б.Р.

Нагадаємо, що у Брюховичах на вул. Курортній планують збудувати новий квартал зі спа-центром, термальним басейном, торговим центром та житловими будинками.

Візуалізація: SHEREMETA Architect Group
Наталія Вареник

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!