У Львові почали демонтовувати радянський недобуд поблизу ЦУМу

10816 0
У Львівській міській раді зазначають, що містобудівних умов та обмежень на нове будівництво на цій території не видавали.
Фото: Анни Чистякової

Фото: Анни Чистякової

У Львові почали демонтувати недобудований палац культури «ЛАЗу», що поблизу ЦУМу на вулиці Княгині Ольги. Міська ДБК перевірить законність робіт. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

На вулиці Княгині Ольги, неподалік від ЦУМу, у 1975 році почали зводити будинок культури Львівського автобусного заводу. Його не добудували і до тепер будівля стояла пусткою. Зараз її почали розбирати, на ділянці працює декілька робітників, є спецтехніка.

Читайте також: Чи знесуть ЦУМ та куди поїде трамвай. Перспективи Франківського району Львова

У Львівській міській раді зазначають, що містобудівних умов та обмежень на нове будівництво на цій території не видавали, а міська ДБК проводить перевірку законності робіт, які там відбуваються нині. Будівля перебуває у приватній власності.

За даними з витягу Державного земельного кадастру ділянка знаходиться на території житлової та громадської забудови, вид використання – завершення будівництва будинку громадського призначення та його обслуговування. Земля є комунальною, її орендує ТзОВ «Інвестиційний союз», у його власності є недобуд. За даними аналітичної системи УouСontrol власницею цієї компанії є Марія Назаркевич.

Додамо, що у 2018 році у Львові на розі вулиць Княгині Ольги, Володимира Великого та Наукової планували знести недобуд ЛАЗу, натомість побудувавши два торгові центри та 12-поверхівку. Такі рішення були передбачені у детальному плані території.

Нагадаємо, що впродовж років місто напрацьовує концепцію зміни і розбудови території поблизу ЦУМу, аквапарку «Пляж» та ринку на вулиці Княгині Ольги. Там планують організувати якісний громадський простір, казав головний архітектор Львова Антон Коломєйцев. Утім концепцію досі не напрацювали. Міська рада вже декілька років веде перемовини із власниками нерухомості, що є на цій території.

Вікторія Савіцька

Фото: Анна Чистякова 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!