У Львові погасять марку на честь радіостанції імені Євгена Коновальця

658 0
До дня проголошення Акту відновлення Української Держави погасять марку «Три дні радіостанції ім. полк. Євгена Коновальця».
Фото:  Український інститут національної пам

Фото: Український інститут національної пам'яті

У п'ятницю, 30 червня, до дня проголошення Акту відновлення Української Держави у приміщенні міждисциплінарного культурного простору «РадіоГараж», що на вул. Кн. Романа, 6, відбудеться презентація виставки, мініфільму та погашення унікальної марки «Три дні радіостанції імені полковника Євгена Коновальця».

Джерело: пресслужба ЛМР

О 13:00 відбудеться погашення унікальної марки «Три дні радіостанції ім. полк. Євгена Коновальця».

У мініфільмі можна буде побачити фотографії працівників радіостанції імені полк. Євгена Коновальця, а також почути одну із програм диктора Зенона Тарнавського «Українська година», яка виходила у Детройті у 50-х роках.

Нагадаємо, що пам'ятник Євгену Коновальцю у Львові планують розмістити на перетині вулиць Степана Бандери та Євгена Коновальця. Поряд планують облаштувати громадський простір.

Для довідки

Радіостанція ім. полковника Євгена Коновальця сповістила світові про Акт відновлення Української держави. Його проголосили у Львові 30 червня 1941 року Національні збори в будинку «Просвіти» біля 20-ї години, і того ж дня звістка пролунала в ефірі.

Напередодні націоналісти захопили ключові об’єкти львівської інфраструктури та взяли під контроль місцеву радіостанцію. Тут постала радіостанція ім. полк. Є. Коновальця. Її директор Ярослав Старух та диктори Зенон Тарнавський і Юліан Савицький цілодобово зачитували рішення зборів та текст Акту. Звучали інформаційні та пропагандистські передачі. Сигнал ловили на Закарпатті, Буковині, Волині та інших територіях. Уже 2 липня гестапо арештувало співробітників та закрило радіостанцію.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!