У Львові погодили будівництво 6-поверхівки біля «Цитаделі»

3507 0
Цей детальний план передбачає будівництво шестиповерхівки на вулиці Вітовського, 38а для працівників СБУ.
Фото: Google Maps

Фото: Google Maps

Навпроти будівлі головного управління Служби безпеки України у Львівській області, що на вулиці Вітовського, планують звести багатоповерхівку. Минулого року розробляли детальний план територій районі вул. Вітовського, вул. Лукіяновича, вул. Грабовського, що виносили на громадські слухання, а в серпні цьогоріч – розгядали на засіданні архітектурно-містобудівної ради. Урешті, депутати ЛМР погодили ДПТ на пленарному засіданні.

Цей детальний план передбачає будівництво шестиповерхівки на вулиці Вітовського, 38а для працівників СБУ. Йдеться про територію поблизу парку «Цитадель», навпроти головного управління СБУ у Львівській області. Під будівництво планують 16 сотих на вулиці Вітовського. Територія з 2007 року закріплена за силовиками, ділянку передали в постійне користування для спорудження багатоквартирного житлового будинку. 

Читайте також: У центрі Львова демонтують паркан, який встановили самовільно

Зі слів архітектора проєкту Володимира Луцика, на цій території планують звести соціальне житло для силовиків. Будинок має бути 6-поверховим, на 33 квартири, з 26 паркомісцями.

Зазначимо, що вулиці Вітовського, Лукіяновича та Грабовського розташовані у зоні ближнього центру. Вулиця Вітовського простягається від площі Франка до перехрестя із вулицями Героїв Майдану, Сахарова, Коперника та Нечуя-Левицького. Нинішню назву вона отримала 1991 року на честь Дмитра Вітовського – українського політика, сотника Легіону Українських Січових Стрільців, полковника УГА. Попередні назви: Пливальні, Дорога до Пелчинського ставу, Плечинська, Гербштрассе, Пелчинська, Дзержинського. В архітектурному ансамблі вулиці Вітовського переважає конструктивізм 1930-х-1970-х років.

Торік восени відбулись громадські слухання щодо проєкту ДПТ у районі вул. Д. Вітовського, вул. Д. Лукіяновича, вул. П. Грабовського. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!