Навпроти будівлі СБУ у Львові планують звести будинок на 6 поверхів

2133 0
Будинок має бути односекційним і міститиме 33 квартири. Кілька з них віддадуть службовцям СБУ.
Фото: Google Maps

Фото: Google Maps

У Львові розробляють детальний план території у районі вул. Д. Вітовського, вул. Д. Лукіновича, вул. П. Грабовського. Тут планують побудувати 6-поверхівку. Проєкт ДПТ винесли на громадські слухання, які мають відбутися 3 листопада.

Читайте також: У Львові на території колишнього м'ясокомбінату збудують взуттєву фабрику

Зміни передбачають реконструкцію існуючої нежитлової будівлі під багатоквартирний житловий будинок на вул. Вітовського 38а. Цільове призначення ділянки – для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку. 

Будинок має бути односекційним 6-поверховим на 33 квартири, 5 із них віддадуть службовцям СБУ (детальну кількість має визначити інвестор). Планується, що у будинку проживатиме 85 мешканців. Перший поверх частково виділять для паркування автомобілів (місткістю 7 місць), а також для комерційних цілей.

Читайте також: У Львові планують заборонити будівництво житла у промзонах 

На другому поверсі тут планують облаштувати дитячий дошкільний заклад короткотривалої дії. Також передбачена підземна автостоянка на 26 паркомісць. Висота будівлі не має перевищувати 22 метри. Також у перспективі тут хочуть передбачити облаштування майданчику для підземних сміттєзбірних контейнерів.

Замовником ДПТ є управління архітектури та урбаністики департаменту містобудування Львівської міськради. Розробником є ФОП Лаврін В.С. Після громадських обговорень проєкт ДПТ винесуть на розгляд сесії ЛМР.

Читайте також: Якою була вулиця, названа на честь провідника Листопадового Чину

Вулиці Д. Вітовського, Д. Лукіяновича та П.Грабовського розташовані у зоні ближнього  центру. Вулиця Дмитра Вітовського простягається від площі Франка до перехрестя із вулицями Героїв Майдану, Сахарова, Коперника та Нечуя-Левицького. Нинішню назву вона отримала 1991 року на честь Дмитра Вітовського – українського політика, сотника Легіону Українських Січових Стрільців, полковника УГА. Попередні назви: ПЛивальні, Дорога до Пелчинського ставу, Плечинська, Гербштрассе, Пелчинська, Дзержинського. В архітектурному ансамблі вулиці Вітовського переважає конструктивізм 1930-х – 1970-х років.

Христина Гоголь

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!