У Львові погодили будівництво торгового центру біля аеропорту

9610 0
Ділянка розташована поблизу Скнилівського парку та ринку «Південний», неподалік від львівського аеропорту, за декілька кілометрів від ТРЦ Victoria Gardens.

Сьогодні, 28 січня, під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради погодили видачу містобудівних умов та обмежень на нове будівництво торгово-виставкового комплексу поблизу аеропорту «Львів». Ділянку, відведену під будівництво ТЦ, планують продати на аукціоні.

Йдеться про понад 1,3 га землі, яка розташована між львівським аеропортом та Скнилівським парком, на проектованій вулиці Ряшівській. Поблизу цієї ділянки впродовж десяти років планують збудувати дорогу.

Читайте також: У Львові поблизу аеропорту зведуть багатоквартирний житловий комплекс

Фото з кадастрової карти 

Торік у листопаді депутати Львівської міської ради розглянули ухвалу «Про затвердження проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у районі вул. Ряшівської (проєктованої) від вул. Кульпарківської до вул. Патона для продажу у власність на конкурентних засадах (на земельних торгах у формі електронного аукціону)».

Ділянку планують продати на електронних торгах для будівництва та обслуговування будівель торгівлі, утім в ухвалі вказано про можливість переведення земель до зони житлової та громадської забудови. За генпланом це територія знаходиться у зоні Г-6 – зона об’єктів торгівлі.  

 Додамо, що у Львові поблизу аеропорту також збудують багатоквартирний житловий комплекс. Весною цього року виконком видав містобудівні умови та обмеження на нове будівництво на вулиці Скнилівській. Також виконком погодив будівництво офісного центру з підземним паркінгом на вулиці Скнилівській. 

Нагадаємо, торік у грудні Львівська міська рада затвердила викупну ціну земельних ділянок, які необхідні місту для будівництва вул. Ряшівської. На викуп 14 ділянок потрібно понад 2 мільйони гривень.

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!