У Львові погодили план території, де буде канатна дорога

7309 1
Канатна дорога на Високий Замок має з'явитися між вулицями Кривоноса, Опришківською, залізничною колією, Хмельницького, Пильникарською, Ужгородською, Замковою, Пішою, Насипною, Підвальною, Винниченка.
Фото: Вікторія Ейсмунт

Фото: Вікторія Ейсмунт

Виконком міської ради сьогодні, 19 січня, погодив детальний план території, обмеженої вулицями Кривоноса, Опришківською, залізничною колією, Хмельницького, Пильникарською, Ужгородською, Замковою, Пішою, Насипною, Підвальною, Винниченка.

На цій території в майбутньому має з'явитися канатна дорога на Високий Замок. Розробкою проекту займається архітектурна компанія «Укрдизайнгруп».

Нині є шість варіантів будівництва канатної дороги. Два найбільш оптимальні – перша станція на «Губернаторських Валах» або на площі Данила Галицького. У коментарі Zaxid.net головний архітектор Львова Юліан Чаплінський повідомив, що наразі залишено дві гіпотетичні точки для розміщення нижньої станції – площа Старий Ринок і сквер «Губернаторські Вали».

Кожна з пропозицій включає не лише зведення канатного витягу на Високий замок, а й облаштування вулиць, зокрема Замкової, Гуцульської, Опришківської, Кривоноса та Ужгородської. З вулиці Ужгородської планують зробити, на кшталт київського, львівський узвіз.


Читайте також:
19 Січня, 2018 14:45
За історичний Високий Замок Колись "наполеонівський план" забудувати Високий Замок коштував меру Буняку посади, тепер Садовий наступає на ті самі граблі.
З побудовою канатної дороги буде спаскуджено краєвид з оглядового майданчика, а ще всре вся та історична романтика, що є на тій горі!
До речі, Doppelmayr з якими співпрацюють архітектурна компанія «Укрдизайнгруп» мав в носі "санкції" і має виробнийтво і продажі в Рашці.
Ото буде "пошанування" для Героїв Небезної Сотні, коли поруч з меморіалом прокладуть канатку виготовлену в рАшці. Гуглять за запитом Doppelmayr Russia.
То, до речі, не перша активність «Укрдизайнгруп» поа"язана з рАШкою: ще вони розробили план забудови Мукачівського військового аеропорту (очевидно, для того, щоб підвищити обороноздатність України!)
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!