Львів’янам покажуть реставровану вишиванку Грушевської сторічної давнини

3779 0
Виставка відбудеться з нагоди 123-ої річниці від дня народження Катерини Грушевської.
Фото: Проєкт «Вишивки родини Грушевських»

Фото: Проєкт «Вишивки родини Грушевських»

У Державному меморіальному музеї Михайла Грушевського у Львові у середу, 21 червня, о 16:00 відбудеться презентація реконструйованої майстринею салону «Мамина світлиця» Уляною Базюк вишитої сорочки Катерини Грушевської за оригінальною фотографією, датованою 1907 р. Захід присвячений 123-й річниці від дня її народження. 

Джерело: Львівська обласна рада

«Сорочка уставкова, додільна, облямівка горловини і розріз пазухи без кольорової вишивки. Особливість – заломи тканини навколо пройми, надто широкий виріз горловини, чіткі шви між монохромним і кольоровими орнаментами на рукавах. Це дозволило припустити, що розмір сорочки був суттєво більшим, ніж потрібно, тому її намагалися припасувати для дитини не перешиваючи», – розповідає майстриня. 

Читайте також: На Львівщині за 1,5 млн грн відреставрували металевий пам’ятний хрест

На презентації також можна буде побачити відтворені майстрами рушники за автентичними зразками з фондової колекції музею.

Нагадаємо, що вчора, 14 червня апеляційний суд поновив на посаді директора Музею Голодомору Олесю Стасюк, яку було звільнено зі скандалом.

_______________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!