У Львові помер народний артист України та актор театру імені Марії Заньковецької

7389 0
Артист пішов з життя на 76 році життя.
Фото: Театр Марії Заньковецької

Фото: Театр Марії Заньковецької

У Львові помер народний артист України та актор театру імені Марії Заньковецької Олександр Кузьменко. Про це повідомила пресслужба театру. 

«Кожне його слово на сцені було сильне та тверде, і додавало його виконавській майстерності шарму. Олександр Кузьменко неперевершено зіграв в пам’ятній виставі «Політ над гніздом зозулі» індіанського вождя Бромдена, також серед його ролей: Микич в «Ханумі», Цар Микола I в «Державній зраді» Р. Лапіки, Онучкін в «Одруженні», Шумицький в «Коханому нелюбі» та багато інших, зіграних в театрі ім. Марії Заньковецької та Першому театрі, де він тривалий час працював», – йдеться у повідомленні. 

Читайте також: Цитати відомого релігієзнавця Ігоря Козловського, який два роки був у полоні

Про чин похорону актора повідомлять додатково. 

Довідка про Олександра Кузьменка:

Народився Олександр Кузьменко у 1947 році у Нікополі, Дніпропетровська область. З 1973 по 1994 рік працював актором Львівського театру юного глядача імені Максима Горького (Перший український театр для дітей та юнацтва). З березня цього ж року та до сьогодні актор працював у театрі імені Марії Заньковецької.

Нагадаємо, що 1 вересня, помер відомий львівський психіатр, заступник гендиректора з лікувальної роботи Львівської обласної клінічної психіатричної лікарні та віце-президент Асоціації психіатрів Україин Юрій Закаль.

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!