У Львові помер письменник Роман Дідула

2522 0
Роман Дідула перебував у реанімації Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги з гострою легеневою недостатністю.
Фото із відео "Роман Дідула. Розповідь про дитинство"

Фото із відео "Роман Дідула. Розповідь про дитинство"

Сьогодні, 7 січня, у Львові помер письменник Роман Дідула. Про це повідомили його рідні у Фейсбуці.

«Сьогодні зранку нашого Батька забрали Ангели Різдва на небеса. Прошу єднатися з нами в молитві за упокій його душі», – повідомив син письменника Тарас Дідула.

Як пише видання «Еспресо. Захід», останні два тижні Роман Дідула перебував у реанімації Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги з гострою легеневою недостатністю.

Читайте також: Він дуже поспішав жити. In memoriam Остап Лозинський

Роман Дідула народився 21 листопада 1940 року у селі Сновичі Золочівського району на Львівщині, там же закінчив середню школу. Вищу освіту здобув 1965 року на факультеті журналістики Львівського державного університету імені Івана Франка. Довгі роки працював у редакціях районних та обласних газет, старшим та головним редактором видавництва «Каменяр». Також був заступником головного редактора журналу «Дзвін».

Перші літературні спроби надрукував у студентські роки. З-під його пера вийшли романи: «В найменшому з-поміж світів» (1994-2002), «День над вечірнім берегом» (1995-2004), «Крутий час» (1999), «Час і пора» (2002), а також повісті «Дерево в місті» (1986), «Малі серед великих, великі серед малих» (1997), «Геній Вінграновського» (2006), оповідання, нариси, публіцистичні статті, фейлетони, гуморески.

Окремими виданнями вийшли книжки Романа Дідули «Маєте знайомих?» (1973), «Списана гора» (1982), «Революція з усмішкою на устах» (2005, у співавторстві з Ніною Матвієнко), «Фотографія Христа» (2006). Працює також як фольклорист –  видав том «Галицькі анекдоти» (2001), а ще раніше появились дві збірки «Старих галицьких анекдотів».

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!