У Львові попереджають про незаконне будівництво багатоповерхівки у мікрорайоні Скнилова

5860 0
Власник мав право на цоколь та два поверхи. Однак із фотографій видно, що уже є більше поверхів, ніж було дозволено.
фото любомира зубача

фото любомира зубача

У Львові забудовник зводить багатоквартирний будинок із грубим порушення законодавства. Йдеться про ділянку в 6-му Скнилівському провулку поблизу ринку «Південного». Про це повідомив заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач.

За його словами, чоловік у грудні 2019 року отримав будівельний паспорт на зведення індивідуального житлового будинку. За документом, власник мав право на цоколь та два поверхи. Однак із фотографій, які зробили працівники міської Інспекції ДАБК, видно, що забудовник звів більше поверхів, ніж було дозволено. Окрім цього, будова не нагадує індивідуальний будинок, а – багатоквартирне будівництво.

«Припускалося, що ніхто у війну не буде швиденько зводити самобуди. Але не так сталося, як гадалося. Тож міська інспекція ДАБК на чолі з керівником Тарасом Павлишиним взялася моніторити ситуацію… І от перший результат», – каже він.

Читайте також: На центральній алеї у Снопківському парку виявили незаконне будівництво

Попри те, що початком воєнних дій місцеві інспекції держархбудконтролю втратили повноваження штрафувати порушників, у міській раді обіцяють покарати забудовника.

Нагадаємо, що на вул. Варшавській, 157 виявили незаконне будівництво багатоповерхівки. Власник індивідуального житлового будинку отримав дозвіл на його реконструкцію, та замість дозволених двох поверхів ще добудував три, разом з цоколем та мансардою.

Фото Любомира Зубача


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!