У Львові попрощаються із загиблим на війні захисником. Що про нього відомо

2170 0
Поховають Героя на Личаківському кладовищі.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

У понеділок, 3 липня, Львів попрощається з Героєм Андрієм Гурським, який загинув в бою, захищаючи Україну від російських окупантів. 

Джерело: Львівська міська рада

Чин похорону розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають Героя на Личаківському кладовищі. Маршрут похоронної процесії: Гарнізонний храм свв. апп. Петра і Павла УГКЦ (вул. Театральна, 11) – пл. Катедральна – пл. Ринок (міська церемонія прощання) – вул. Руська – вул. Підвальна – вул. Винниченка – пл. Соборна – вул. Пекарська – вул. Шімзерів – вул. Мечникова – Личаківський цвинтар.

Що відомо про Героя?

Андрій Гурський (03.10.1977 – 24.06.2023). Народився у Будапешті (Угорщина) у сім'ї військового льотчика. Навчався у середній школі №52 міста Львова (сьогодні – ліцей). У 1996 році закінчив колишнє Професійно-технічне училище №1 за професією «електромонтер з ремонту та обслуговування промислового електрообладнання». Протягом останнього періоду працював старшим менеджером з продажу у мережі магазинів «Електромайстер».

У вільний час займався ремонтом радіо- та електротехніки, цікавився дослідженням космосу, любив проводити час з сім'єю, рибалити, збирати гриби та подорожувати. Вирізнявся гарним почуттям гумору, педантичністю, завдяки гострому розуму вдало вирішував складні завдання.

Із початком повномасштабного вторгнення рф, попри відсутність військового досвіду, став на захист Батьківщини до лав у військової частини А4821 Збройних Сил України. Згодом виконував завдання у складі низки інших військових частин. У Андрія Гурського залишилися мама, дружина, донька та брат.

Фото: ЛМР

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!