У Львові планують відкрити приватне пологове відділення

8868 0
Новий багатофункціональний стаціонар, а у перспективі і пологове відділення, розташовуватиметься у колишній лікарні для невиліковно хворих на вулиці Смаль-Стоцького, 15.
фото: tabletki.pp.ua

фото: tabletki.pp.ua

У новому Медичному центрі буде пологове відділення, лапароскопічна хірургія та сучасна лабораторія. Зараз робота знаходиться на стадії передпроектних досліджень, а реконструювати заклад планують в межах 2-2,5 років. Про це Tvoemisto.tv розповіла керівник відділу маркетингу Медичного центру Святої Параскеви Олена Давидович.

«Тепер ми хочемо перейти на наступний рівень і створити заклад, у якому люди зможуть отримувати повний цикл послуг: від сучасної діагностики до стаціонарного лікування із застосуванням найновіших технологій», – повідомила під час прес-конференції 7 грудня Тетяна Міхнова, генеральний директор Медичного центру Святої Параскеви.

Читайте також: У пологовому на вул. Раппопорта гарячу воду даватимуть цілодобово

Як додала у коментарі Олена Давидович, насамперед у медичному закладі мають намір відкрити хірургічний стаціонар орієнтовно на 30 ліжкомісць і з можливістю проводити близько 3 тисяч операцій на рік. Пацієнти закладу одразу сплачуватимуть визначену суму за так званий «випадок» – проблему зі здоров’ям, через яку людина і потрапила до лікарні. Відкриття пологового відділення наразі у віддаленій перспективі.

«Відділення акушерства і гінекології розміщуватиметься в окремому корпусі приміщення. Маємо намір орієнтуватися на закордонні клініки, де жінки народжують і геть до виходу із лікарні перебувають в одній кімнаті. Проте наразі ще немає сформованого проекту пологового відділення», – зазначила керівник відділу маркетингу Медичного центру Святої Параскеви.

Читайте також: В яких умовах у Львові народжують дітей: родові, палати. Фото

зображення надали у Медичному центрі Святої Параскеви

Ірина Микичак, в.о. керівника департаменту охорони здоров’я ЛОДА, переконана, що створення у Львові приватного пологового суттєво розвантажило б комунальні пологові будинки міста. Про це вона повідомила Tvoemisto.tv під час дискусії «Пологові будинки у Львові: яких змін очікувати?»

Ціни у приватних пологових

У київській клініці ISIDA за пологи доведеться заплатити від 51 до 82 тис. грн. Приватна клініка «Інтерсоно» у Львові відправляє своїх пацієнтів на пологи у Польщу, в клініку «Medicover». Там ця послуга обійдеться у понад 70 тис. гривень. Втім, за словами Олени Мороз, генерального медичного центру «Інтерсоно», зараз також обговорюють проект майбутнього приватного пологового у Львові.

Читайте також: Львів’яни назвали 13 проблем пологових будинків міста

Окрім того, львівські породіллі їздять народжувати у Луцьк та Жешув. За словами Світлани Бучко, акушера-гінеколога приватної жешувської клініки, популярним серед львів’янок є пологовий Pro-Familia, що у Польщі (Жешув): там народжує приблизно одна українка на тиждень. Вартість пологів – 6,5 тис. злотих (понад 42 тис. гривень).

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!