У Львові продовжують відновлювати безготівкову оплату в транспорті. Що відомо

1334 0
Відновити систему безготівкової оплати в повному обсязі планують впродовж кількох днів.
ФОТО: ТВОЄ МІСТО

ФОТО: ТВОЄ МІСТО

У Львові продовжують роботи з відновлення безготівкової оплати у міському громадському транспорті. Щоб забезпечити належну швидкість інтернет-зв’язку для передачі даних про оплати, які накопичилися на валідаторах, вже в понад 300 транспортних засобах замінили SIM-картки «Київстар» на SIM-картки іншого оператора. Відтак, в цих автобусах, трамваях і тролейбусах відновлено можливість оплати банківськими картками та телефонами з підтримкою NFC. 

Джерело: пресслужба ЛМР. 

Однак, у зв’язку з великими об’ємами даних, процес вивантаження накопиченого об’єму інформації з бортових систем транспортних засобів на сервер здійснюється поступово. Через це система працює повільніше і ще можуть виникати тимчасові перебої при здійсненні безготівкової оплати.

Директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило зазначив, що замінити SIM-картки в усьому транспорті та відновити систему безготівкової оплати в повному обсязі планують впродовж кількох днів.

Читайте також: Нові тарифи у громадському транспорті Львова

«Відбувається заміна SIM-карток та оновлення програмного забезпечення і запускається відвантаження даних на сервер. Вся накопичена за шість днів інформація, а це досить великий обсяг, потребує вивантаження, щоб в подальшому система працювала повноцінно. На сьогодні SIM-картки замінені у більш, ніж 300 транспортних засобах. Відповідно, запрацювала опція оплати банківськими картками та пристроями з підтримкою NFC Але система ще працює повільно. Це відображається на валідаторах – екран засвічується блакитним кольором. Після заміни SIM-карток на всіх транспортних засобах, належний трафік дасть можливість відвантажити накопичену за всі ці дні інформацію. Тоді система запрацює в нормальному режимі. Для цього потрібно ще кілька днів», – пояснив Олег Забарило.

Додамо, через оновлення даних на бортових системах, у водіїв можуть виникати проблеми з друком QR-квитків. У такому випадку водії видають пасажирам паперові квитки старого зразка.

«Це – тимчасове рішення. Після повноцінного відновлення системи ми повернемося до практики видачі квитків з консолю водія», – додав Олег Забарило.

На період налагодження роботи системи безготівкової оплати, працівники відділу контролю не штрафують, а проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу та допомагають пасажирам валідувати проїзд.

Читайте також: Що робити львів'янам, якщо не працює ЛеоКарт

Важливо, що після вивантаження інформації про оплати, які накопичувалися на валідаторах за всі попередні дні, пасажирам, які розраховувалися за проїзд транспортною ЛеоКарт, банківськими картками, гаджетами з підтримкою Apple PayGoogle Pay, списуватимуться кошти за здійснені поїздки. Зняття коштів відбувається виключно у разі успішної реєстрації поїздки через валідатор – зелена галочка та одинарний звуковий сигнал. Якщо ж на екрані засвічувався червоний хрестик у супроводі подвійного звукового сигналу – вартість поїздки не списуватиметься.

Нагадаємо, 12 грудня стався технічний збій у мобільній мережі «Київстар». Через це були тимчасово недоступні послуги зв'язку та доступу в інтернет. У компанії повідомили, що вони стали мішенню потужної хакерської атаки. У середу, 13 грудня, у абонентів «Київстар» почав з’являтися мобільний зв'язок. Станом на 15 грудня компанії вдалося майже повністю відновити роботу мережі. Більшості користувачів вже доступні дзвінки та домашній інтернет. 

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!