Львівські медики намагаються повернути слух 3-річному хлопчику, який не чує від народження

716 0
Хлопчик носив слухові апарати, однак бажаного результату це не давало.
фото: охматдит

фото: охматдит

Отохірурги Центру дитячої медицини, лікарні «Охматдит» у Львові виконали 3-річному хлопчику кохлеарну імплантацію (хірургічне втручання  що полягає у протезуванні недіючого рецептора слухового аналізатора – спірального органу). Про це повідомили у Центрі. 

Сімʼя приїхала до лікарні з Червонограда Львівської області. Про те, що дитина недочуває батьки звернули увагу вже ближче до 2-ох років. Коли ж Матвійку було 2,5 роки лікарі остаточно підтвердили батькам, що він майже зовсім не чує. Діагноз – двобічна нейросенсорна, приглухуватість глибокого ступеня.

Про можливість такого втручання у Центрі мама хлопчика дізналась із соцмереж і одразу звернулась на консультацію та огляд. Оскільки хлопчик майже рік проходив із слуховим апаратом без покращень (дитина не почала розмовляти) – було вирішено, що Матвій підходить для кохлеарної імплантації.

Читайте також: Львівські медики повернули слух дитини, яка не чула від народження

«Ми щотижня їздили до сурдопедагога на заняття. Ніби дещо реагував на звуки в слуховому апараті. Але по факту говорити він так і не почав. Ми були готові, що якщо Матвійко не почне розмовляти, то треба буде робити операційне втручання», – розповіла мама хлопчика Софія.

«Матвій невдовзі буде чути і почне говорити. Ми віримо в нього», – додав керівник Клініки голови та шиї нашого Центру Федір Юрочко.

За місяць відбудеться підключення зовнішньої частини імплантів і дитина зможе почути свої перші звуки у житті. Імпланти від американського виробника «Advanced Bionics», який подарував їх українським дітям. Ці пристрої дороговартісні, проте для дітей операція повністю безкоштовна.

Нагадаємо, лікарі з Львівської обласної дитячої лікарні «Охматдит» провели балонодилятацію слухової труби у дитини. Цією процедурою врятували слух 6-річного хлопчика з Хмельницького.

 

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!