У Львові пропонуватимуть замовляти каву з собою у їстівне горня

1921 0
Дослідження показало, що приблизно 20% вмісту вуличних смітників становлять одноразові горнята з-під кави.
Фото: unsplash.com

Фото: unsplash.com

У Львові стартувала серія експериментів для тестування екологічних альтернатив одноразовим горнятам для кави з собою. Ініціатива допоможе протестувати екологічні альтернативи та популяризувати дружні до довкілля методи споживання напою. Про це повідомляє пресслужба ЛМР.

Одноразові горнята мають всередині поліетиленову плівку для захисту від протікання, тож їх складно переробити та неможливо компостувати. Приблизно 20% вмісту вуличних смітників становлять одноразові горнята з-під кави: це показало одне з досліджень ГО «Нуль відходів Львів», проведене на одній з львівських вулиць із сімома кав’ярнями.

Читайте також: З Нью-Йорка до Львова. Як американський актор знімався в містичному трилері

Так, громадська організація вирішила провести експерименти, спільно з кількома львівськими кав’ярнями і Лабораторією інноваційного розвитку ПРООН. Зокрема, клієнтам пропонуватимуть кілька екологічних варіантів споживання кави, наприклад:

  • знижку для клієнтів з власним горнятком. Клієнти приходять у кав’ярню з власним багаторазовим горням, купують в нього каву і отримують знижку;
  • клієнти матимуть можливість замовити каву в їстівне горнятко;
  • бариста пропонуватиме тим, хто купує в одноразове горнятко каву, прийти зі своїм горнятком наступного разу та отримати знижку.

 

У межах ініціативи також тестуватиметься прототип мобільного застосунку, в якому можна буде знайти мапу закладів, що беруть участь в ініціативі і надають знижку для клієнтів з власним горням для кави, а в майбутньому з’являться й інші функції для поціновувачів кави у власне горнятко.

Читайте також: Кінотеатрам дозволили працювати в червоній зоні

Під час експериментів на локаціях працюватимуть інтерв'юери, які збиратимуть дані від клієнтів та працівників кав’ярень. Інформацію використають для аналізу перебігу експериментів та допоможе визначити, яка з систем буде найкращою. Інтерв'юери також з’ясують де, зазвичай, викидають одноразові горнятка.

Наразі ініціативу підтримала мережа кав’ярень Kredens Cafe.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!