У Львові пропонують підписати меморандум для запуску міської електрички

2263 0
Для запуску електрички потрібна чітко зафіксована позиція залізниці, міністерства інфраструктури та керівництва міста.
Фото: Пасажирський транспорт

Фото: Пасажирський транспорт

Для того, щоб запустити міську електричку у Львові, пропонують підписати меморандум між владою міста, міністерством транспорту та Укрзалізницею. Про це під час дискусії на Tvoemisto.tv повідомив народний депутат, член Комітету Верховної Ради України з питань бюджету Ростислав Тістик.

Читайте також: Запуску міської електрички у Львові може завадити збільшення вантажних перевезень з Китаю

«Потрібно почати з публічної дискусії з меморандуму – домовленості на рівні залізниці, міністерства і на рівні керівництва міста. Цей проєкт важливий для Львова. Була спроба у 90-х роках запустити міську електричку, був маршрут: Головний вокзал – Рясне – Рудно. Була спроба у 2009 році запустити рейковий автобус на 90 місць з Сихова на Підзамче. Але виникла проблема у співфінансуванні. Були збитки близько мільйона гривень. Не думаю, що для міста це є велике навантаження, але не було принципової домовленості і зафіксованої позиції», – каже він.

Оскільки за останні роки транспортне навантаження у місті збільшилось у рази, у Львові все гострішою є проблема із заторами, і не лише у центральних районах, тож міська електричка, кажуть фахівці, допомогла б у вирішенні цієї проблеми. Депутат каже, що готовий запросити всіх зацікавлених осіб у Львові і Києві до співпраці.

«І міністр знайшов би час і приїхав би підписати такий меморандум. Також і керівник «Укрзалізниці», і представник Львівської залізниці, вони мають бути присутні, задекларувати свою позицію і рухатись в цьому напрямку», – зазначив він.

Читайте також: Криклій «за» те, щоб Львів долучився до проєкту з будівництва оновленої системи приміських експресів

Додамо, що міністр інфраструктури України Владислав Криклій під час дискусії заявив, що Львів може долучитись до масштабного проєкту з будівництва оновленої системи приміської електрички  – City Express, запуск якої готують у Києві, Дніпрі та Харкові.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!