Запуску міської електрички у Львові може завадити збільшення вантажних перевезень з Китаю

6193 0
Місто має ініціювати запуск другої колії на північному вантажному обході міста.
Фото: Пасажирський транспорт

Фото: Пасажирський транспорт

Кількість вантажних залізничних перевезень через Львів може суттєво збільшитись, оскільки через місто підуть транспортні потоки з Китаю. Сусідні з Україною держави уже будують на кордоні великі логістичні центри для перезавантаження товарів. Це може ускладнити запуск міської електрички у Львові. Про це під час дискусії Tvoemisto.tv повідомив архітектор ЛКП «Інститут просторового розвитку» Ростислав Білинський.

Читайте також: Як швидко збудувати у Львові першу лінію метро

«Для того, щоби курсувала міська електричка потрібно вирішити питання із будівництвом другої колії на північному вантажному обході міста. До кінця цього року на кордонах з Україною запрацює декілька потужних терміналів по перевантаженню товарів з Китаю в Європу, інтенсивність вантажних перевезень зросте в рази. Транзит піде через Львів», – каже Ростислав Білинський.

Він пояснює, що на гілці Львів – Підзамче, аби забезпечити адекватний інтервал у русі потрібно, щоб вантаж ішов іншою колією. «Для того, щоб це зробити не потрібно великих затрат, технічно це було передбачено, плановано. І це питання часу», – заявив він.

Архітектор зауважує, що місто має ініціювати запуск цієї другої колії, інакше запустити міську електричку не вдасться.

«Це ініціювати має місто. Хід через центр коротший, вигідніший. Якщо до залізниці не писати ніяких звернень, то нащо їй будувати щось додатково. Транспортна мережа пропустить цей об’єм, але запустити міську електричку вже не вдастся», – зауважив він.

Читайте також: S-Bahn по-львівськи, або Що допоможе Львову запустити міську електричку

Нагадаємо, в Україні анонсували будівництво оновленої системи приміських експресів City Express у столиці. Після запуску у Києві проєкт електричок запустять у інших містах, Дніпрі та Харкові. Львова наразі у планах немає, хоча мешканці Львова вважають транспортну проблему топовою у місті.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!