У медзакладах Львова впровадять програму покращеного харчування для військових

1875 0
Для цих цілей необхідно додатково виділити кошти в сумі 1 836 000, 0 грн з місцевого бюджету.
Фото умовне

Фото умовне

У Львові впровадять міську програму забезпечення покращеного харчування військовослужбовців, що проходять лікування (реабілітацію) у закладах охорони здоров’я громади. Відповідне рішення прийняли сьогодні на пленарному засіданні депутати ЛМР. «За» проголосувало 55 депутатів. 

Як йдеться у пояснювальній записці, під час лікування важких травм та проходженні курсу реабілітації військовослужбовці потребують покращеного харчування, яке в умовах обмеженого фінансування внаслідок низьких тарифів за проліковані випадки стаціонарних пацієнтів ЗОЗ Львівської МТГ та специфіки вимог Договорів про надання медичних послуг, укладених з НСЗУ, складно забезпечити. Із цієї причині виникла необхідність такої проограми, яка була б скерована на забезпечення додаткового (покращеного) харчування військовослужбовців.

Читайте також: Львівських курсантів почали харчувати за стандартами НАТО

«На харчування передбачено 85 гривень у день, і такі кошти не можуть повноцінно покрити потребу у витратах на харчування для військових, які проходять тривале лікування і реабілітацію. Переважно такі пацієнти не є мешканцями Львівської громади, тому їх родичі не проживають тут і не можуть їх відвідувати та надавати додаткові продукти харчування, які містять необхідні вітаміни та мікроелементи», – цитує Марту Матюшко, керівницю управління охорони здоров’я ЛМР пресслужба міськради.

Для цих цілей необхідно додатково виділити кошти в сумі 1 836 000, 0 грн з місцевого бюджету (100 військовослужбовців х 306 днів х 60,0 грн) на період з 1 березня 2023 і до кінця року. Із впровадженням програми очікують, що перебіг захворювання у військовослужбовців буде швидшим, а також менше часу потрібно буде для відновлення організму.

Нагадаємо, що Тvoemisto.tv поспілкувалось із заступницею медичного директора з лікувальної роботи Першого ТМО Львова Наталією Мотринець та фінансовою директоркою Першого ТМО Наталією Демкович про те, як працюють лікарні, якими коштами оперують, які послуги там безкоштовні, а які платні, та на що нарікають пацієнти.

Ольга Коваль

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!