Політична реклама

У Львові просто неба читатимуть твори польською та їдишем

1050 0
29 травня о 20:30 у Львові в сквері між вулицями М. Заньковецької та Лисенка (поруч із костелом святого Антонія) молоді львівські поети, художники та дослідники читатимуть твори Збіґнєва Герберта, Дебори Фоґель та Леопольда Стаффа українською, польською мовами та їдишем.

Всіх трьох польських літераторів поєднує той факт, що вони народились або тривалий час жили у Львові. Тож наші сучасники наповнять простір скверу текстами львів’ян, які залишили вагомий слід у літературі Львова ХХ століття, повідомляють організатори.

Твори читатимуть український поет та перекладач Мірек Боднар, координатор дослідницького проекту "Північний Львів" Центру міської історії Центрально-Східної Європи Андрій Бондаренко, український скандинавіст і перекладач Лев Грицюк, художник та дизайнер Гриця Ерде, ілюстратор Оля Марусин, художник Олег Перковський та інші.

На час читань звиклий простір скверу буде оформлений предметами інтер’єру майже столітньої давності й передаватиме вигляд і атмосферу типового помешкання міжвоєнного періоду.

Літчитання заплановані як арт-захід в межах ХІІ Міжнародної наукової конференції "Львів/Lwow/Lemberg як міські простори: уявлення, досвіди, практики", яка відрилась у Львові 29 травня.

Ініціаторка літературних читань – львівська художниця, аніматор культури Зоряна Zo Za Гребенюкова. 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!