У Львові провели мирну акцію, присвячену річниці трагедії в маріупольському театрі. Фото

777 0
16 березня 2022 року в маріупольський театр влучила ворожа бомба, незважаючи на те, що мешканці написали перед входом великими літерами «ДЕТИ».
фото: пресслужба лмр

фото: пресслужба лмр

Рік тому у цей день росіяни нанесли авіаудар по будівлі драматичного театру у Маріуполі, де на той момент перебували понад 1000 мирних мешканців. Через цю трагедію загинуло чимало людей, серед них – діти. Для вшанування пам’яті загиблих і підтримки маріупольців у багатьох українських містах проводять мирні акції під назвою «ДЕ ТИ».

Джерело: пресслужба ЛМР

16 березня 2022 року в маріупольський театр влучила ворожа бомба, незважаючи на те, що мешканці написали перед входом великими літерами «ДЕТИ». Напис був спеціально зроблений російською, щоб росіяни, які обстрілювали місто, бачили і розуміли: у цій будівлі перебувають цивільні. Їх це не зупинило, і ця трагедія стала символом обличчя російської агресії проти України та людства.

Читайте також: Маріуполь не став російським, або Чому мова таки є зброєю

Сьогодні маріупольці у різних українських містах (Тернопіль, Чернівці, Ужгород, Київ, Івано-Франківськ, Кривий Ріг) проводять мирну акцію «ДЕ ТИ». У Львові вона відбулася біля театру опери та балету імені Соломії Крушельницької. Маріупольці, які зараз проживають у Львові, принесли квіти і лампадки та хвилиною мовчання вшанували всіх загиблих у стінах драматичного театру. Також вони взяли з собою шматочок знаменитої люстри, що була окрасою цього закладу культури.

Читайте також: «Моя квартира скинула шкіру». У Львові відкрили виставку стінописів

«Зараз в словах «де ти» кожен маріуполець чи кожна маріупольчанка бачить питання теперішнього їхнього життя. Де ти, мирний український Маріуполе, який у нас тимчасово забрали російські окупанти? «Де ти?» вигукували в слухавки своїх телефонів тисячі людей, намагаючись знайти рідних, друзів, бо з 2 березня 2022 року Маріуполь перебуває в інформаційній блокаді. Де ти – це перше питання, яке ми зараз першим ставимо маріупольцям, які розкидані по всьому світу», – каже Алевтина Швецова, координаторка акції у Львові.

Точної кількості загиблих у цій будівлі ніхто ніколи не дізнається, але організатори акції закликають пам’ятати про них та цю трагедію, адже світ не може забувати про військові злочини, скоєні проти мирних людей.

Фото Романа Балука, пресслужба ЛМР
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!