У Львові водіїв транспорту навчали поводитися з військовими та людьми з інвалідністю

3972 0
Водіям розповідали про особливості спілкування з людьми на кріслах колісних.
ФОТО: ATP1.LVIV.UA

ФОТО: ATP1.LVIV.UA

У Львові провели чергове навчання для водіїв міських автобусів, трамваїв та тролейбусів. Основний акцент зробили на взаємодії водіїв із людьми з інвалідністю. А також із пасажирами-військовими, пенсіонерами, учнями. У навчанні взяли участь близько 50 водіїв. Про це повідомила пресслужба ЛМР.

Зокрема, водіям розповідали про особливості спілкування з людьми на кріслах колісних та як допомагати їм користуватися міським транспортом.

«Щоб маломобільна людина могла потрапити в транспорт, водій має під’їхати максимально близько до бордюру, опустити відкидний пандус, та обов’язково запитати, чи потрібна допомога. Аналогічно і при виході з транспорту. Розуміємо, що маломобільних людей у нас більшатиме. Тому послуги з перевезень повинні ставати більш інклюзивними. А водії, які надають ці послуги, повинні вміти це робити. І мають робити це максимально якісно», – зазначив керівник управління транспорту Орест Олеськів.

Читайте також: «Динаміка дуже позитивна». Садовий про безготівкову оплату у громадському транспорті

Також йшлося про особливості комунікації і з іншими категоріями пасажирів: військовими, пільговиками, дітьми.

Разом з тим водіям наголосили і на ключових принципах їхньої роботи – дотриманні розкладів та правил дорожнього руху.

Зазначимо, навчання для водіїв відбуваються на постійні основі, орієнтовно 2 рази в місяць. Їх мають пройти всі водії, які працюють на міських маршрутах. 

Нагадаємо, які зміни в громадському транспорті заплановані на 2024 рік; чому зросла вартість проїзду; як можна проаналізувати свої поїздки і куди звертатися зі скаргами; чому кошти за проїзд стягуються не одразу після валідації картки; де місто шукає водіїв і чому їх бракує попри високу зарплату; яку суму компенсації отримують перевізники за пільговиків, Tvoemisto.tv запитало в директора департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міської ради Олега Забарила. Читайте за посиланням

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!