«Динаміка дуже позитивна». Садовий про безготівкову оплату у громадському транспорті

3429 0
Щодня зростає кількість людей, які оплачують проїзд банківською карткою або «Леокартом», повідомив Садовий.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

Станом на осінь минулого року у Львові левова частка коштів у громадському транспорті була готівкою. На сьогодні 75% коштів – безготівка, готівка – 25%, і динаміка дуже позитивна. Про це в інтервʼю Tvoemisto.tv повідомив мер Львова Андрій Садовий.

«Щодня зростає кількість людей, які оплачують проїзд банківською карткою або «Леокартом». Динаміка дуже позитивна. До квітня вже матимемо пересадковий талон, хто має «Леокарт», щоб не платити вдвічі більше. Зійшов із трамвая чи тролейбуса і маєш 40 хвилин, щоби перейти на інший маршрут. Хочу вірити, що на червень ми вже вийдемо на електронну систему, коли верифікація відбуватиметься так, як у інших країнах світу: маєш у телефоні і карткою можеш платити чи банківською карткою. Ми чітко йдемо цією дорогою», – зазначив Садовий.

Читайте також: За місяць у Львові виписали понад тисячу штрафів пасажирам

За його словам, єдина річ, яка ще не запрацювала, це оплата кілометра пробігу. Але щоб це запрацювало, треба мати резерв – мільярд гривень.

Читайте також: Місяць з «ЛеоКартом». Здобутки та провали транспортної системи Львова 

«В нас водії отримують легальну високу заробітну плату, але є проблема – багатьох із них призивають у збройні сили. Якщо, наприклад, в приватному АТП водії заброньовані, то наші не заброньовані. Звертаємося до обласної влади, поки що на державному рівні є якісь непорозуміння, не бронюють наших працівників. Але ми даємо людям офіційну заробітну плату, а перевізник, який працює в приватному АТП, дуже часто отримує зарплату кешем», – додав мер.

Нагадаємо, з 11 грудня 2023 року у Львові безготівкова оплата проїзду стала доступною на усіх міських маршрутах. Цього ж дня вартість проїзду в усьому громадському транспорті змінилася. Тарифи уніфікували та зробили однаковими для автотранспорту та електротранспорту. 

Детальніше про те скільки Львів витратив на допомогу війську в 2023-му, скільки запланував на цей рік і чим тилове місто може допомогти військовим; коли запрацює тир, сміттєпереробний завод та інші обіцяні мером об’єкти; коли остаточно впровадять е-квиток і чи поїде міська електричка читайте в інтервʼю з мером Львова Андрієм Садовим, або ж дивіться за посиланням.

________________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!