У Львові проводять обшуки у керівників семи медзакладів

5843 0
Ідеться про корупційну схему, про розкриття якої учора повідомили в прокуратурі області.
Фото: ukrinform.com

Фото: ukrinform.com

Другий день у керівників семи медзакладів Львова проводять обшуки у справі про корупцію. Про це пише Zaxid.net з посиланням на прокурорку Львівської області Ірину Діденко.

За її словами, обшуки почали ще учора, 27 грудня, після отримання ухвали Галицького суду Львова. Обшуки проводять у помешканнях і службових кабінетах, ідеться про 16 об'єктів. Прокурорка каже, що в одного з керівників вилучили 50 тис. євро, 22 тис. доларів США і 189 тис. грн готівкою. Утім, називати його прізвище Ірина діденко відмовилась.

У коментарі Tvoemisto.tv в. о. керівника директора департаменту охорони здоров'я ЛОДА Андрій Васько сказав, що може підтвердити інформацію про директора чорнобильської лікарні Андрія Синюту, який був затриманий 26 грудня. Суд відпустив його під заставу у 115 тис. грн.Натомість колектив «Чорнобильської лікарні» назвав затримання керівника дискредитацією медзакладу та висловив йому підтримку.

Керівник управління майном спільної власності ЛОР Віктор Кусий каже, що управління не отримувало жодних інформаційних повідомлень про розкриття корупційних схем чи обшуки.

«Ми всю інформацію беремо з інтернету», - говорить Віктор Кусий. 

За інформацією прокуратури, до корупційної схеми причетне керівництво ще кількох обласних медзакладів, зокрема «Охматдит», військовий госпіталь, Львівський Центр екстреної меддопомоги, лікарня швидкої допомоги, обласний кардіоцентр та регіональний діагностично-лікувальний онкоцентр.

Корупційна схема, кажуть в прокуратурі, полягала у тому, що умови тендерів медзакладами прописувались так, що шанси перемогти мав лише один учасник. Зазначається, що фірма «Едвіл» часто вигравала тендери в лікарень на постачання дрібного обладнання й за рік уклала угод на близько 30 млн грн. Керівництво лікарень при цьому, кажуть у прокуратурі, отримувало 10-15% «відкатів».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!