У Львові приміщення у пам'ятці на вулиці Краківській продали за 14 мільйонів гривень

1635 0
Приміщення продали з другої спроби, знизивши стартову вартість
Фото: Google Maps

Фото: Google Maps

Львівська міська рада продала приміщення першого поверху будинку на вул. Краківській, 5 за 14 млн грн. Йдеться про нежитлове приміщення першого поверху площею 70,2 кв.м у будинку, що є частиною пам'ятки архітектури національного значення. Електронний аукціон відбувся 17 грудня.

Читайте також: Міська рада продала приміщення на Дорошенка у Львові за майже 22 млн гривень

Раніше на першому поверсі будинку на вул. Краківській, 5 був магазин з посудом. Будинок є пам’яткою архітектури, управління комунальної власності ЛМР отримало дозвіл від Міністерства культури на його продаж.

Приміщення продали із другої спроби. Перший аукціон, який мав відбутись у листопаді цього року не відбувся, стартова ціна приміщення становила 15,6 млн грн.

Аукціон провели вдруге 17 грудня, зменшивши стартову вартість удвічі – до 7,8 млн грн.

У ньому взяли участь шестеро учасників. Переміг львів'янин Микола Кахничу, який запропонував за приміщення 14 млн грн.

Читайте також: Віллу на Тернопільській продали за 5,7 млн гривень

За даними YouControl, львів’янин Микола Кахнич займається роздрібною торгівлею. Управління комунальної власності Львівської міської ради має підписати договір із переможцем аукціону.

Зазначимо, що будинок на вулиці Краківській, 5 зведений 1768 року на місці кількох кам'яниць першої третини XVII століття. Наприкінці 1870-х років будинок перебудували у стилі історизму. За часів Польської республіки у будинку знаходилася крамниця одягу Ґольдберґа і годинникарська майстерня, у повоєнні часи тут був магазин колясок і господарських товарів.


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!