У Львові біля Віденської кав'ярні змінять організацію руху

4361 0
Станом на зараз на цій ділянці є дорожні знаки, проте відсутня розмітка, що ускладнює рух вулицями.
Фото умовне

Фото умовне

У Львові на перехресті вулиці Гнатюка  проспекту Свободи змінять організацію руху. Зокрема, йдеться про нанесення дорожньої розмітки та перенесення знаку. Відповідне рішення погодили під час засідання міської комісії з безпеки дорожнього руху.

Як пояснив у коментарі Tvoemisto.tv очільник управління вуличної інфраструктури Львова Павло Сирватка, йдеться про перехрестя поруч із Віденською кав'ярнею, де немає світлофорів. Станом на зараз на цій ділянці є дорожні знаки, проте відсутня розмітка, що ускладнює рух вулицями. 

«Там є знак, але в масштабах центру він розташований надто далеко – за перехрестям Дорошенка – Беринди. Минулого року ми погодили перенесення знаку про початок смуги для громадського транспорту до зупинки. А тепер нарешті дійшли до того, що перенесення цього знака не впливає на рух і тому спробуємо додати розмітку, щоб краще проінформувати водіїв», – пояснив він.

За словами голови комісії транспорту та зв'язку ЛМР Ігоря Зінкевича у коментарі Tvoemisto.tv, проблема цієї ділянки була в тому, що в бік Оперного театру була одна смуга вліво, а одна - прямо. Відтак, водіям потрібно було перелаштуватися із правої смуги в ліву на пішохідному переході, адже починалася смуга для громадського траснпорту.

«Це наражало на небезпеку, тому тепер смугу громадського транспорту перенесли на 10 метрів далі від перехрестя та зупинки. Тобто вона тепер більш наближена до Оперного театру. Йдеться про проблематику з боку Віденської кав'ярні. Там водії з крайньої правої смуги мусіли перелаштовуватися в лівий ряд, бо стояв знак початку смуги для громадського транспорту. А все це відбувалося на пішохідному переході», – пояснив Ігор Зінкевич.

Нагадаємо, що у Львові в межах проєкту реконструкції площі Міцкевича запропонували облаштувати мале транспортне кільце біля пам'ятника, щоб забезпечити більший доступ до нього. Проте моделювання руху на цій ділянці за таких умов показали, що рішення погіршить трафік на проспекті Свободи. 

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!