У Львові розпочали набір заявок на реставрацію історичних вікон і брам

1179 0
Програма співфінансування поширюється на будинки в історичному ареалі Львова, вік яких — не менше 80 років.
Фото: Бюро спадщини

Фото: Бюро спадщини

У Львові з 1 вересня розпочали набір заявок від мешканців на програму співфінансування відновлення історичних вікон і брам. Вона поширюється на будинки в історичному ареалі міста. Про це повідомила пресслужба ЛКП «Бюро спадщини». 

«Учасниками нового набору стануть мешканці, які подадуть заявку через Центри надання адміністративних послуг м. Львова винятково у дні з 1 по 15 вересня. Цьогоріч ми не робимо жодних обмежень, а доповнюємо перелік новими заявками на реставрацію, які будемо опрацьовувати у найближчі роки», – розповів директор ЛКП «Бюро спадщини» Павло Богайчик.

Читайте також: Неподалік Будинку вчених відреставрували історичну браму. Фото до і після

Зазначимо, що при реставрації брам 70% вартості робіт будуть оплачені з міського бюджету, 30% – сплачують мешканці. При відновленні вікон за цією програмою 60% сплатить місто і 40% мешканці, а при заміні пластикових вікон на дерев’яні,  частка співфінансування становить 50% на 50 %.

Нагадаємо, що у Львові відновили історичну браму у будинку на вулиці Уласа Самчука, 30.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!