У Львові розпочали відновлення будинків, зруйнованих російськими ракетами

1725 0
Роботи проводяться на 4 об'єктах.
Фото: Любомир Зубач

Фото: Любомир Зубач

У Львові на вулиці Стрийській, 68 розпочали відновлювати будинки, які постраждали від ракетної атаки рф 6 липня. Наразі там встановлють дерев'яний каркас майбутнього даху. Про це повідомив заступник міського голови з містобудування Любомир Зубач. 

«На вул. Стрийській, 68 робітники вже монтують дерев’яний каркас майбутнього даху. Ці роботи триватимуть щонайменше тиждень, залежить від погоди. Прийняли рішення, що будемо перекривати дах будинку черепицею – це найбільш відповідно для пам’ятки архітектури. До початку цих робіт каркас буде накритий спеціальною плівкою, аби не затікало в разі дощу», – зазначив він.

Також на сусідньому 66 будинку почали відмуровувати стіни верхнього поверху, а на іншому, 64, уже влаштували опалубку та починали відновлювати перекриття між першим та другим поверхами. У 62 будинку виявили значну тріщину, тому там продовжують демонтаж.

Читайте також: У будинках на Стрийській, які постраждали від ракетної атаки у липні, встановили дерев'яні вікна

Окрім цього, генеральний підрядник ЛКП «Рембуд» в усіх цих чотирьох будинках вже замовив заміри вікон. 

Нагадаємо, що 6 липня відбувся наймасштабніший обстріл Львова. Як наслідок 10 людей загинуло, 48 отримали травми. Зокрема, на вул. Стрийській було пошкоджено 17 будинків (з яких 4 будинки – на вул. Стрийській, 62, 64, 66, 68 практично зруйновані); пошкоджено  17 дахів і вибито приблизно 3 тис вікон, з них 596 дерев’яні. Станом на сьогодні 46 мешканців будинків на вул. Стрийська, 62, 64, 66, 68 отримуватимуть з міського бюджету компенсацію на оренду житла. Місячна сума становить 537 тис. грн. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!