У Львові стартувала програма лікування дітей із рідкісними генетичними хворобами

776 0
Це генетична хвороба, яка, серед іншого, знищує печінку.
Фото: Перше ТМО

Фото: Перше ТМО

У Львові в лікарні святого Миколая запустили спеціальну програму із лікування дітей із синдромом Алажиля. Це генетична хвороба, яка, серед іншого, знищує печінку. Про це повідомили в Першому ТМО Львова.

Як йдеться у повідомленні, дітки із цією спадковою недугою народжуються з меншою кількістю жовчовивідних шляхів, через що жовч накопичується в печінці, спричиняє жовтяницю та рубцювання тканин.

«Орган працює все гірше і гірше, аж поки остаточно не відмовить. І тоді врятувати життя пацієнта із синдромом Алажиля може хіба що трансплантація печінки. Утім, цього можна уникнути. У світі вже з’явилися коштовні надсучасні ліки, що здатні зупинити розвиток цієї недуги. І тепер ними вперше лікуватимуть і в Україні», – йдеться у повідомленні. 

Читатйе також: У Львові прооперували 16-річну дівчину зі складною вадою кишківника

У львівській лікарні програму лікування такого захворювання запустили завдяки словацькій компанії «BioMedika», яка виділила 240 тисяч доларів на забезпечення двох маленьких пацієнтів життєво важливими ліками Livmarli. Завдяки допомозі, в Україні шанс на порятунок отримали двоє дворічних дівчаток: Мілана з Чернігівщини та Каміла із Кропивницького. Через рідкісне генетичне захворювання вони не ростуть та не набирають вагу. Сповільнений і їхній психомоторний розвиток. 

Нагадаємо, що команда лікарів Центру дитячої медицини лікарні «Охматдит» успішно прооперували 4-річного Андрійка з рідкісним ускладненням  мастоїдиту.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!