У Львові створили петицію проти використання піскосуміші

3134 1
Натомість автори петиції пропонують альтернативні варіанти посипання доріг.
Фото:report.if.ua/

Фото:report.if.ua/

У Львові зареєстрували петицію проти використання піскосуміші для посипання вулиць взимку, яка за добу набрала майже 400 голосів.

«Піскосуміш, після танення снігу, забруднює вуличну інфраструктуру, забруднює повітря, потрапляє в очі та легені мешканців. Забивається дощова каналізація, створюється додаткове навантаження на очисні споруди, чималі кошти йдуть на збір та вивезення залишків. Ще одним наслідком використання піскосуміші є те, що двірники найчастіше утилізують її в газони, що погіршує і без того поганий стан ґрунту: сіль неповоротно накопичується, пісок перешкоджає доступу води і повітря до коренів рослин», — йдеться в описі до петиції.

Читайте також: Чисто і без піску. Як у Вінниці вирішили проблему слизьких тротуарів

Натомість автор пропонує альтернативні варіанти посипання доріг, зокрема:

  • На дорожньому покритті використовувати виключно чисту сіль, або знайти нешкідливі для взуття і лап тварин реагенти (таким чином діють у Києві);
  • На пішохідній частині використовувати виключно механічні способи прибирання, а саме: механізоване прибирання де це можливо (таким чином виключно діють в Вінниці);
  • Використання дрібних камінців (відсів граніту, базальту, тощо), що вмерзають в сніг і створюють надійне зчеплення з підошвами взуття. Перевірено в ряді країн ЄС на вулицях з дуже сильними ухилами. Існують випадки, коли це дрібний відсів не вивозять, а зберігають в лунках дерев. На відміну від піску, дрібні камінці покращують доступ води та повітря. Окрім цього, відсів може використовуватися багаторазово та не створювати додаткового навантаження на сміттєзвалища;
  • Як тимчасовий захід пропонують виставляти пластикові контейнери для зберігання свіжої та збору відпрацьованої піскосуміші двірником із метою подальшої утилізації.

Читайте також: Як у Львові прибирають зимову піскосуміш. Відео

Якщо петиція набере необхідних 500 голосів, її внесуть на розгляд у порядок денний на одне із пленарних засідань сесії Львівської міської ради. 

Нагадаємо, у середу, 11 квітня, міський голова Львова доручив знайти альтернативні матеріали для посипання вулиць через велику кількість піску, яка накопичилась у місті після зими.

 


Читайте також:
14 Квітня, 2018 09:09
Павло Перед тим як щось пропонувати, варто включити мозок щоб не робити ще більше біди
Вивчіть питання забруднення сілля грунтів та прісних водойм
[***]s://kiev.[***]/columns/56a879c849195/
[***]s://savchyn.wordpress.com/2014/01/25/%D1%89%D0%BE-%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%94%D1%82%D1%8C%D1%81%D1%8F-%D0%B7-%D1%81%D1%96%D0%BB%D0%BB%D1%8E-%D0%BF%D1%96%D1%81%D0%BB%D1%8F-%D0%BF%D0%BE%D1%81%D0%B8%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%BD%D1%8F-%D0%B4%D0%BE/
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!