У Львові суд арештував депутата Алексєєва, якого підозрюють у шахрайстві

815 0
Йому може загрожувати від 5 до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна.
Сергій Алексєєв / Фото з його Facebook

Сергій Алексєєв / Фото з його Facebook

Личаківський районий суд Львова обрав запобіжний захід депутату від партії «Європейська Солідарність» Сергію Алексєєву, якого підозрюють у шахрайстві. Це 60 діб під вартою. Про це повідомили в «Укрінформ».

Зазначимо, що Сергій Алексєєв не з’явився на судове засідання 1 липня. ДБР просило суд обрати Алексєєву запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю вийти під заставу в 10 мільйонів гривень. 

Пізніше у пресслужбі «Європейської Солідарності» в коментарі УП пояснили, що Алєксєєв не з’явився на обрання запобіжного заходу, оскільки перебував на засіданні Верховної Ради. Вони додали, що народний депутат буде обов'язково присутнім у суді у понеділок.

Нагадаємо, що Офіс генпрокурора повідомив депутату від партії «Європейська Солідарність» Алєксєєву про підозру за ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Йому може загрожувати від 5 до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна. Нині за місцем проживання підозрюваного працюють правоохоронці.

Що відомо про Сергія Алексєєва

46-річний киянин Сергій Алєксєєв – заслужений юрист України, пише BBC. 

До Верховної Ради він працював у «Енергобанку», також очолював юридичний департамент в «Київенерго». У 2005 році він був юридичним радником тодішнього міністра палива і енергетики, а також помічником Людмили Кириченко, депутатки «Партії регіонів».

В 2014 році його обрали головою Кіровоградської обласної організації партії «УДАР».

З 2014 року Алєксєєв працював у Раді заступником голови комітету з питань правової політики і правосуддя, а коли обрався вдруге, вже від партії «Європейська солідарність», то став головою підкомітету діяльності органів правопорядку.

Також Алєксєєв є заступником члена постійної делегації у Парламентській асамблеї ОБСЄ.

У громадській організації «Чесно» не раз ловили Алєксєєва на недоброчесності. Зокрема, у 2016 році він не задекларував внесок у розмірі 100 тисяч грн на користь «Блоку Петра Порошенка». 

Також фірма Алєксєєва фігурувала в кримінальному провадженні щодо ухилення від сплати податків та розтрати ввіреного службовим особам майна.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!