У Львові світлофори через трамвайну колію обладнають звуковими сигналами для незрячих

596 0
Це покращить доступність для людей з порушеннями зору.
фото: львівавтодор

фото: львівавтодор

У Львові світлофори через трамвайну колію на вул. Княгині Ольги обладнають звуковими сигналами для незрячих пішоходів. Про це повідомили у ЛКП «Львівавтодор».

Як йдеться у повідомленні, світлофорний об’єкт на вул. Княгині Ольги, 100 (ЖК «Добра оселя») доукомплектують додатковим пристроєм звукової сигналізації з метою покращення доступності для людей з порушеннями зору.

Наразі світлофорний об’єкт на вул. Княгині Ольги, 100 оснащений звуковими сигналами для переходів через смуги руху. Звукові оповіщувачі для незрячих вмикаються одночасно з увімкненням сигналу світлофора, що дозволяє рух пішоходів.

Читайте також: Які автобусні маршрути у Львові відновлять курсування навесні

У планах:

  • облаштувати на пішохідних переходах біля ЖК «Добра оселя» та з протилежного боку вулиці тактильну плитку для попередження людей з порушеннями зору про небезпеку;

  • збільшити гучність існуючої системи звукового оповіщення на переходах через проїзну частину;

  • облаштувати озвучення для переходу через трамвайні колії.

«Це важливе рішення, адже воно буде масштабуватись у нашому місті. Разом з Львівською обласною організацією УТОС оберемо звуковий сигнал, який відрізнятиметься від сигналу, який сповіщає про ввімкнення зеленого світла через проїзні частини. Таке рішення прийняли для того, щоб уникнути ситуацій, коли працюючий метроном через трамвайні колії буде сприйматись, як дозвільний сигнал для переходу проїзної частини», – зазначив начальник відділу транспортного планування, моделювання та організації дорожнього руху ЛКП «Львівавтодор» Тарас Мазур.

Нагадаємо, у ЛКП «Львівавтодор» розповіли, як списуються кошти за проїзд при оплаті банківською карткою.

____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!