У Львові цьогоріч понад 30 дерев визначили особливо цінними. Перелік

1285 0
Ці дерева перебуватимуть під особливим наглядом та захистом.
Фото умовне/gettyimages

Фото умовне/gettyimages

У Львові провели обстеження 18 закладів освіти, на території яких є особливо цінні великовічні насадження. Це, зокрема, дуби, клени, липи та ясени. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила керівниця управління екології Галина Микітчак.

Комісія, створена управлінням екології та природних ресурсів, разом із науковцями провела ретельний огляд дерев, зробила заміри і склала відповідні акти. Дерева хочуть внести до переліку особливо цінних великовікових насаджень Львівської міської територіальної громади, затвердженого виконавчим комітетом.

Дерева ростуть біля навчальних закладів Сихівського та Франківського районів міста. Зокрема, наразі 14 дерев визначили у Франківському районі та 20 у Сихівському. Водночас до кінця року мають обстежити ще 8 ділянок. 

Перелік зелених насаджень, яким пропонується надати статус особливо цінних:

Зараз перелік налічує 154 дерева, які перебувають під особливим наглядом і захистом. Особливо цінними вважаються дерева, які є рідкісними для регіону або старші за 100 років. Внесення до такого переліку передбачає балансоутримувачам приділяти більше уваги до якості і виділяти більше коштів на їх утримання. 

Читайте також: Скільки та які дерева висадять в парку «Піскові озера» у Львові

«Також ми цю інформацію плануємо передати управлінню архітектури, і коли вони будуть планувати, наприклад, якісь містобудівні заходи, то важливо, щоб вони врахували, що там є ці особливі дерева, які мають бути елементами благоустрою», – зазначила Галина Микітчак.

Нагадаємо, що у Львові 12 жовтня закінчилася реєстрація на традиційну акцію «Хочу посадити дерево», в рамках якої усі охочі могли зголоситися посадити дерево у попередньо визначених лунках. Цього разу на неї зареєструвалися 88 людей, тоді як навесні було 157 заявок. 

Наталія Вареник

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!