У Львові у районі вулиці Пластової планують збудувати новий мікрорайон

6250 0
У районі вулицьПластової, Ковельської, Польової, залізничної колії зведуть житло, школу та дитсадок.

У Львові на вулиці Пластовій планують звести квартал соціальної та житлової забудови. Там хочуть збудувати школу та садок, а також предбачена малоповерхова та присадибна житлова забудова. Так, розробили детальний план території у районі вулиць Пластової, Ковельської, Польової, залізничної колії. Ця територія розташована в північній частині міста у Личаківському районі та охоплює ділянку приблизною площею 35,6 га.

У ДПТ йдеться, що проєкт розробляли задля формування пропозиції щодо можливості доповнення наявної забудови новою забудовою із формуванням багатофункційного простору. Також у проєкті преедбачили пропозиції щодо реконструкції вуличної мережі.

Читайте також: Поблизу Львова буде індустріальний парк із логістичним центром. Візуалізація

Пропонують дещо змінити зонування території та встановити зони наступні функціональні ділянки: Ж-1, Ж-2, Ж-3, Г-2, Г-3-1, Р-3, Л-1, ТР-1, ТР-2 – це зони торгово-ділової забудови, зони дитячих дошкільних установ та загальноосвітніх шкіл, зона садибної житлової забудови, і малоквартирної, багатоповерхової забудов, а також рекреаційні зони та зони озеленення, зони транспортної інфраструктури.

Територію детального плану пропонують розділити на чотири квартали. У першому планують наймасштабніші зміни. Там формуватимуть квартал мультифункціонального призначення змішаної житлової багатоквартирної та громадської забудови. Проєкт сформували житлові будинки з закритими пішохідними дворами. Простір вздовж вул. Пластової пропонують сформувати переважно з громадської забудови, уздовж вул. Польової розташована по сусідству із промзоною. Там пропонують сформувати ряд громадської забудови різної поверховості з вбудованими багаторівневими паркінгами. На цій території планують розмістити школу та садок.

У ДПТ квартал 1,2 зберігається без змін, запланували лише реконструкцію транспортної мережі та формування нормативних профілів вулиць та проїздів. Також йдеться, що в архітектурному аспекті основним акцентом території виступатимуть громадські будівлі та деякі житлові будівлі, вищої поверховості.

Читайте також: У Львові може з’явитися карта секторів паркування. Що зміниться 

1 листопада у приміщенні  Шевченківської районної адміністрації відбудеться громадське слухання проєкту цого детального плану. Адреса: вул. Липинського, 11. Початок о 15:00. Ознайомитись з ним можна за посиланням. Надсилати звернення щодо детального плану територій можна до ЛМР за адресою: м. Львів, пл. Ринок, 1, кабінет 539.    

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!