У Львові успішно прооперували п’ятирічного сина українського захисника

640 0
Хлопчик мав велику розщілину м’якого і твердого піднебіння та губи.
Фото: ЛОВА

Фото: ЛОВА

Хірурги львівського центру «Охматдит» прооперували п’ятирічного хлопчика, батько якого з 2014 року брав участь в АТО/ООС, і від початку повномасштабного вторгнення продовжує захищати кордони України. Вперше Олексія прооперували, коли йому було всього 3 місяці. Наступне втручання зробити вчасно не вдалося, бо через російську агресію мати забрала хлопчика із Сум на Львівщину до сімʼї чоловіка. Про це повідомили у Львівській ОВА.

Читайте також: У Львові безкоштовно вакцинуватимуть дівчаток від вірусу папіломи людини

«У цьому випадку була надзвичайно широка розщілина піднебіння і оскільки дитина до 5-ти років була ще не прооперована вдруге – це створювало певні труднощі. Треба було приймати негайне рішення і обирати оптимальний метод лікування для закриття дефекту. Нам це вдалося. Ми будемо спостерігати за Олексієм до 18-ти років, зокрема за прикусом і розвитком та ростом верхньої щелепи. І за потреби проведемо повторне втручання», зазначили в повідомленні. 

Після операції в Олексія нормалізувалося дихання, мовлення, ковтання та харчування. До хірургічного втручання хлопчику було дуже важко розмовляти, ковтати, їсти та пити. Лікарі змінили положення щелепи та привкус.

За словами фахівців, розщілина губи та піднебіння в Україні та Європі зустрічається раз на 700-800 пологів. Тож серед населення нашої країни це доволі поширена вада. Попри все, спеціалісти професійно вирішують цю проблему. Здебільшого, вперше після народження оперують дитині губу у 2-3 місяці, а піднебіння до 1 рочку. 

Читайте також: В лікарні на Львівщині відкрили укриття, де можна проводити операції

Нагадаємо, що у Львові провели успішну трансплантацію кісткового мозку трирічній дитині. 

Дар'я Гречанюк

Фото зі сторінки ЛОВА

___________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!