У Львові вандали систематично розфарбовують відреставровані брами. Фото

3022 0
Поліція на звернення управління охорони історичного середовища не реагувала.
ілюстративне фото: брама на вул. Князя Романа, 26 (фото надали в GIZ)

ілюстративне фото: брама на вул. Князя Романа, 26 (фото надали в GIZ)

У Львові невідомі систематично розфарбовують відреставровані за співфінансуванням брами. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомила керівниця управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко.

Читайте також: Пелюстка до пелюстки. Як реставрують історичні брами у Львові. Фоторепортаж

У коментарі Tvoemisto.tv вона уточнила, управління поки що не знає точну кількість пошкоджених брам, адже щодня виявляють нові малюнки.

«Здебільшого псують брами в центрі. Ми неодноразово повідомляли по ці випадки поліції, але вони сприймають це як дрібне адмінправопорушення не виявляють зловмисників. Не так складно поставити патруль, виявити і покарати одного, щоб інші так не робили», – вважає Лілія Онищенко.

Аби тепер відмити ці малюнки, із кожною брамою має знову працювати майстер. Мешканців закликають самостійно не застосовувати різні речовини, адже вони можуть пошкодити шар фарби. 

Читайте також: Зберегти не можна штрафувати. Як Львів оберігає історичне середовище

Нагадаємо, впродовж 2009-2017 років у Львові в межах проекту «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова» (GIZ) відреставрували 148 історичних брам. Торік, після того, як проект завершився, роботу продовжила міськрада: 30% вартості реставрації оплачують мешканці, а 70 – ЛМР.

Фото Лілії Онищенко / Фейсбук


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!