У Львові вдруге заборонили будівництво готелю в історичному ареалі

5771 0
У проєкті перевищили висотність будівлі.
Фото: Пресслужба ЛМР

Фото: Пресслужба ЛМР

У вівторок, 26 березня, на засіданні виконавчого комітету ЛМР прийняли рішення відмовити у наданні містобудівних умов та обмежень на реконструкцію ПП «Перлина Львова» незавершеного будівництва, інформує Tvoemisto.tv. Зокрема, відмовили у реконструкції з розширенням за рахунок надбудови та пристосуванні під готель на пл. Князя Ярослава Осмомисла, 3 – пл. Звенигородській, 4.

«Є невідповідність. У затвердженому Мінкультом історико-архітектурному опорному плані Львова зазначено, що висота нових будівель у цій зоні не повинна перевищувати 14 м. Також це стосується тих, що хочуть реконструювати. У цьому проєкті висотність перевищили», – пояснив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Додамо, що площа Князя Ярослава Осмомисла розташована у Галицькому районі Львова, у північній частині історичного центру міста і належить до світової спадщини ЮНЕСКО як частина об'єкта «Ансамбль історичного центру Львова». 

Згідно з аналітичною платформою YouControl, йдеться про приватне підприємство «Перлина Львів», яке зареєстрували у 1997 році. Керівником та засновником компанії є Володимир Синорацький. Проте юридична адреса компанії – пл. Звенигородська, 4. По сусідству, на Ярослава Осмомисла, 3, базується ще одна компанія з ідентичною назвою ТзОВ «Перлина Львів», яка, зі свого боку, належить Котюку Борису та Галині Брезіцькій. Вона входить до групи родини забудовників Брезіцьких. У вересні 2020 року компанія фігурувала у скандалі із будівництвом у кафе поблизу «Добробуту». Ця ж компанія зводить ще одну будівлю на площі Ярослава Осмомисла, 3а. Там також планували кафе-бар. У міській раді запевняють, що жодних містобудівних норм і обмежень на неї не видавали. У жовтні 2020 року Галицький районний суд зупинив будівельні роботи на площі Князя Осмомисла, 3а.

Читайте також: У історичному ареалі Львова відмовили в будівництві адмінбудівлі

Нагадаємо, що у листопаді 2022 року ПП «Перлина Львова» вже відмовили у будівництві, але тоді із пристосуванням будівлі під кафе-бар. Рішення щодо заборони ухвалили згідно з невідповідністю намірів забудови і вимогам містобудівної документації. 

Наталія Вареник

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!