«Ганьба!» У Львові понад сотня пікетувальників мітингували під міськрадою і ОВА

3690 0
Пікетувальники пройшли від пам’ятника Шевченку на проспекті Свободи до стін Львівської ОВА.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Сьогодні, 3 листопада, у Львові пікетувальники пройшли ходою від пам’ятника Шевченку на проспекті Свободи до обласної військової адміністрації. Інформацію з місця подій передає Tvoemisto.tv.

Мітингуючі під час ходи вимагали зменшити некритичні витрати, збільшити підтримку ЗСУ та відсторонити голову Львівської ОВА від виконання обов'язків.

Читайте також: Активісти влаштують пікетну ходу у центрі Львова

«Наш меседж простий – потрібно більше допомагати армії. Зараз ми віддаємо на армію лише 2% бюджету», – зазначив волонтер та один із організаторів пікету Святослав Літинський. 

Під час пікету до мітингувальників вийшов заступник голови Львівської обласної військової адміністрації з гуманітарних питань Іван Собко.

«Ми допомагаємо дітям та соціальному захисту. Я займаюсь гуманітарною справою, вам зрозуміло? Хто подбає про ветеранів?», – сказав чиновник. 

Нагадаємо, 6 жовтня під час пікету, який тоді відбувся під стінами Львівської ОВА вже вп’яте, учасники записали звернення до президента України Володимира Зеленського. 

Також нагадаємо, що 9 вересня кілька десятків львів’ян вийшли на одиночні пікети під Львівську обласну військову адміністрацію, після заклику львівського волонтера Святослава Літинського. Вони виступили проти некритичних витрат з бюджету під час війни.

Раніше Святослав Літинський зареєстрував петицію про обмеження некритичних витрат для зростання обороноздатності, у відповідь на яку прем’єр-міністр Денис Шмигаль закликав всі вивільнені кошти спрямувати на оборонні потреби. Водночас міський голова Львова Андрій Садовий пояснив, чому бюджетні кошти скеровують не тільки захисникам, але й на розвиток міста.

«Твоє місто» постійно стежить за такими витратами і працює з експертами, зокрема аналітичного центру State Watch, який контролює видатки в процесі відбудови України. І щоб перевести ці розмови з площини емоцій у площину конструктиву, провело в партнерстві зі State Watch дискусію «Видатки Львова і Львівщини у час війни. Як формується бюджет та чому важлива прозорість» за участі представників міської та обласної влади, а також експертів і волонтерів.

Ірина Давосир

Володимир Федорович

Фото: Твоє місто / Іван Станіславський

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!