У Львові відбулася прем’єра унікальної соціальної вистави. Відео

18351 1
Діяльність проекту «Осінь на Плутоні» полягає в тому, що група молодих людей різних мистецьких професій відвідують геріатричний пансіонат, щоб поспілкуватися з людьми літнього віку. Результатом таких відвідин стала унікальна вистава, у якій ляльки заговорили голосами мешканців будинку людей похилого віку.

Як розповів Tvoemisto.tv режисер вистави Сашко Брама, півтора роки тому він із друзями почали активно відвідувати пансіонат: «Спочатку це було спілкування – ми випікали пироги і йшли з тими пирогами та пригощали людей і спілкувалися про їхнє життя».

Читайте також: (Не)покинуті. Для мешканців будинку престарілих у Львові проводять арт-терапію. Фото

Історії, які Олександр почув від мешканців геріатричного пансіонату, надихнули його на створення вистави. «Люди в пансіонаті дуже самотні і коли до них хтось приходить, то це для них можливість вхопитися за життя, розказати свою історію, розказати себе, якийсь притулок знайти в тому, хто тебе слухає», – розповів він.

«У процесі відвідин пансіонату ми вже почали працювати творчо – обдумувати концепцію твору, спочатку прийшла ідея – використовувати аудіозаписи, щоб це були автентичні голоси, щоб це були не актори, а власне записи цих людей, у них правда присутня», – додає режисер.

Додамо, що кошти для проекту збирали за допомогою краудфандингової кампанії від Великої Ідеї.

Читайте також: У домі покинутих надій. Як доживають віку самотні львів’яни

Відео Анастасії Михалець


Читайте також:
24 Січня, 2017 20:49
Дмитро Ще одне чудове відео від Анастасії Михалець!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!