У Львові відкрили найбільший центр сучасного мистецтва Jam Factory Art Center

4055 0
Фото: Андрій Садовий

Фото: Андрій Садовий

У пʼятницю, 17 листопада, у Львові відкрили Jam Factory Art Center – найбільший центр сучасного мистецтва. Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

«Це фантастичний приклад того, як практично руїни стали справжнім культурним надбанням. Реконструкція цього простору тривала 8 років і нарешті ми бачимо результат цієї праці. Я впевнений, що Jam Factory Art Center стане важливою частиною культурного життя не тільки Львова, але і всієї України», – сказав Садовий.

За його словами, тут митці різних течій та напрямків зможуть творити та збагачувати українську культуру.

Читайте також: У столичному музеї продемонструють роботи львівських художників

Додамо, під час відкриття команда Jam Factory Art Center разом з фондом «Повернись живим» збирають мільйон гривень на розмінування. 

Нагадаємо, після восьми років ревіталізації у Львові врешті відкрили найбільший в місті центр сучасного мистецтва. Чи не кожен львів’янин чув про «Фабрику повидла» на Підзамчі – це саме те приміщення, де запрацює новітній Jam Factory Art Center. Проте ревіталізація будівлі є одним з прикладів збереження пам’ятки місцевого значення, частина якої була зведена ще наприкінці ХІХ століття. Tvoemisto.tv розповідає, як тут від виготовлення спиртних напоїв, а потім повидла перейшли до мистецьких виставок, кінопоказів і вистав. Про це читайте у тексті.

Тетяна Дзяма

______________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!