У Львові відкрили новий візовий центр

10551 0
На початковому етапі візовий центр прийматиме тільки заяви на видання польської національної візи.
Фото: Slavic-center.com.ua

Фото: Slavic-center.com.ua

Сьогодні, 29 серпня, у Львові запрацював новий пункт прийому анкет на візи до Польщі. Про це пoвідoмляє Генконсульство Польщі.

Новий візовий центр знаходиться за адресою: Львів, вул. Гетьмана Мазепи 1Б, 3 поверх – офіс 34, 79068.
Години роботи: з понеділка до п’ятниці – з 8.30 до 16.30 год.

Читайте також: Українцям спростили процедуру отримання Карти поляка 

На початковому етапі візовий центр прийматиме тільки заяви на видання польської національної візи. Через це з 29 серпня документи на неї перестали приймати безпосередньо в Генконсульстві Польщі у Львові. Виняток стосується тільки членів родин громадян країн ЄС, а також власників Карти поляка та найближчих членів їхніх родин.

Щоб подати документи на польську візу, потрібно спочатку зареєструватися в системі e-konsulat. Особи, які отримають повідомлення на електронну пошту з призначеним терміном, подаватимуть заяву у візовому центрі. Заяви можна подати як у візовому центрі, так і поштою за допомогою кур'єрської служби «Міст Експрес».

Візовий центр прийматиме документи на вироблення польської візи з усієї України і навіть з території Польщі (можна вислати документи за допомогою кур'єрської служби “Міст Експрес»).

Читайте також: Допомога з житлом і працевлаштуванням. Для українців у Європі запустили гарячу лінію

Візові заяви розглядатимуть протягом 5 робочих днів. Послуги візового центру коштують 12 євро 25 центрів по курсу «Кредобанку». Оплатити їх можна у відділеннях банку або терміналах EasyPay (до висилки документів або у день їхнього подання безпосередньо у візовому центрі).

Нагадаємо, що польський уряд із 1 липня більше не виплачує по 40 злотих на день (близько 276 грн) на харчування та проживання українців полякам, які прийняли у себе біженців. Детальніше про те, як українським біженцям повторно перетнути українсько-польський кордон, а також виїхатив інші країни ЄС, коли дні безвізового перебування вичерпані, читайте у публікації.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!