У Львові відкрили перший в Україні Центр трансплантології. Фото

2597 0
Тут є 7 реанімаційних, 10 стаціонарних ліжок, а також дві ізольовані операційні.
Фото зі сторінки Олега Самчука

Фото зі сторінки Олега Самчука

У Лікарні швидкої допомоги відкрили Центр трансплантології. Про це повідомив головний лікар медзакладу Олег Самчук.

Читайте також: Шанс жити. Для чого і як у Львові проводять пересадки органів

Медики планують проводити у рік пів тисячі трансплантацій. Зокрема, тут хочуть проводити пересадку легень.

«Центр, який тепер є у нас у Львові, не має аналогів в Україні. В одному місці зосереджені операційні, реанімація і палати. Уже наступного року у нашому Центрі ми хочемо подвоїти цьогорічну кількість операцій. У перспективі плануємо робити в рік пів тисячі трансплантацій. Цього дуже чекають наші пацієнти. Серед головних наразі завдань – трансплантація легень. Такі операції мають виконуватися в Україні», – розповів Олег Самчук.

У центрі облаштували 7 реанімаційних, 10 стаціонарних ліжок, а також дві ізольовані операційні. 

Нині Лікарня швидкої медичної допомоги є в лідерах української трансплантології. Лише за півтора роки тут пересадили 54 органи. На жаль, у червні помер 44-річний пацієнт, якому пересадили серце. Із новим трансплантованим серцем мешканець Львівщини прожив 9 днів. 

Паралельно з відкриттям сьогодні у лікарні посмертно пересаджують дві нирки. Згоду медики отримали вночі.

Нагадаємо, що у Львові торік у травні відкрили Центр трансплантології у лікарні швидкої допомоги, де уже успішно пересадили родинну нирку. Його очолив Максим Овечко. Як відбувається трансплантація у львівських лікарнях, детально читайте у матеріалі Tvoemisto.tv.

Фото Олега Самчука

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!