У Львові відкрили виставку Карла Звіринського з краєвидами Гуцульщини. Фото

1063 0
Експозиція триватиме до 19 серпня.
Фото: Іван Станіславський/Твоє місто

Фото: Іван Станіславський/Твоє місто

У понеділок, 14 серпня, у день 100-річчя від дня народження знаного українського живописця, графіка і педагога, мистецького новатора Карла Звіринського у межах «П'ятих Львівських Фото Фестин» у відділі «Художньо-меморіальний музей Олени Кульчицької» Національного музею у Львові ім. А. Шептицького, що на вул. Листопадового Чину, 7, 2 –ий поверх, відкрили виставку світлин художника.

На виставці представили маловідомий пласт мистецької спадщини Карла Звіринського: художню фотографію, яка розкриває ще одну грань його обдарування. Фотографії для експонування передала донька художника Христина Звіринська-Чабан.

Нагадаємо, що комісія культури, молоді, спорту та зовнішніх зв'язків Львівської міської ради погодила приватизацію творчої майстерні за адресою вул. Котляревського, 26, кв. 43 для створення меморіальної майстерні художника Карла Звіринського. Там він раніше працював. Депутати підтримали це рішення та завуважили, що слід приділяти більше уваги особі К.Звіринського та його внеску у питомо українську культуру.

Для довідки

Карло Звіринський (1923 – 1997) – живописець, іконописець та педагог. Його творчість уже стала класикою новітнього мистецтва і репрезентує новаторські ідейні пошуки у контексті явищ та процесів, що відбувалися у львівському художньому середовищі. 

Фото: Іван Станіславський/Твоє місто

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!