У Львові відкрили виставку про Іловайську трагедію. Фото

1013 0
У серпні 2014 році бої тривали у полях соняшника, саме тому цю квітку визначили символом Дня пам'яті захисників.
Фото: Христина Процак

Фото: Христина Процак

Сьогодні у Львові вшанували пам'ять захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. 

На площі перед пам`ятником Тарасові Шевченкові відбувся молебень та віче. У серпні 2014 році бої тривали у полях соняшника, саме тому цю квітку визначили символом Дня пам'яті, згідно з розпорядженням Кабміну від 05.08.2020 р.

Тут презентували фотодокументальну виставку, приурочену до виходу українських військових «зеленим коридором» поблизу Іловайська. Координаторкою виставки стала керівниця ВГО «Об’єднання Добровольців» Олена Живко.

27 серпня 2019 року Генеральний штаб Збройних Сил України оприлюднив дані, що у боях під Іловайськом у серпні 2014 року загинули 220 військових, 44 були поранені, 40 зникли безвісти. Під час виходу «зеленим» коридором 29 серпня 2014 року загинули 129 осіб.

Фото ЛМР

 


 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!