У Львові відновили яблуневий сад в парку 700-річчя Львова

3255 0
Старі яблуні зберегли в рядах поруч з молодими.
Фото: Олександра Сладкова

Фото: Олександра Сладкова

Сьогодні в межах акції «Озеленення України» відновили яблуневий сад на південному схилі в парку 700-річчя Львова. Про це повідомила на своїй сторінці у Фейсбуку керівниця управління екології та природних ресурсів ЛМР Олександра Сладкова.

«Коли я побачила карту Львова 1947 року, розглядаючи, що там було в цьому районі, побачила рівні ряди дерев. Але яким було моє здивування, коли переможці Громадського бюджету з проєктом парку 700-річчя сказали, що це місце належить до парку і що там ще збереглося з 10 яблунь, і кілька з них досі живі», – каже Олександра Сладкова.

Читайте також: Навіщо у Львові чіпують дерева та чи допоможе це у догляді за ними. Відео

У повідомленні йдеться, що ці кілька яблунь показали масштаб саду і це дозволило посадити на такій самій відстані нові дерева. Живі старі яблуні зберегли в рядах молодих нащадків.

За словами екологині, цього всього б не відбулося без активних мешканців району парку, що реалізували вже 5-й проєкт в парку, Львівського комунального підприємства «Зелений Львів» та «Elit Flora», які виростили ці яблуні.

Нагадаємо, по всій Україні відбувся масштабний екопроєкт «Озеленення України».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!